Prøv kræfter med håndværket i sommerferien

Så er det tid til at flexe de kreative muskler og kaste sig ud i en omgang kreativt håndværk på Håndværksmuseet!

Du skal være i skolealderen for at kunne deltage i de kreative sommeraktiviteter på Håndværksmuseet. Men er du det, så er det bare om at kaste sig ud i at smede lysholdere og lave gammeldags drager af træ og papir! Her hjælper frivillig smed Holger Nielsen en dreng i museets smedje.

03. juli 2018

Sommeren er i fuld gang, og en af de hyggeligste traditioner for mange skolefrie børn er at lave papirdrager, smykker og smede glohed jern på museet. De frivillige håndværkere står klar til at hjælpe, guide og opmuntre. Alle børn i skolealderen med deres voksne er velkomne.

Nyt på programmet i år er de fine papirdrager, som børnene skal lave på præcis samme måde, som da farfar var dreng.

Ferieaktiviteter for børn på Håndværksmuseet, tirsdag den 3. juli og torsdag den 5. juli 2018 kl. 12 – 16 på Museum Østjylland – Håndværksmuseet, Lille Rosengård 16 i Randers. Gratis adgang.

Smeden har traditionen tro tændt op i essen, så børn fra cirka otte år kan svinge smedehammeren som en rigtig, gammeldags smed.

”I år har smeden igen vendt sin kreative hjerne og besluttet, at børnene skal lave en lille lyseholder i jern. Faktisk minder lysholderen meget om de lysestager, som middelalderens mennesker brugte, når de havde brug for lys om aftenen og natten, ” fortæller daglig leder af Håndværksmuseet Inger Marie Hyldgård.

Ny gammeldags drage

Som noget nyt er en række håndværksfag gået sammen om at lave en gammeldags papirdrage sammen men børnene. Dragen er lavet af et spinkelt trækryds med snor omkring, brunt karduspapir og en lang hale med avispapir. Endelig skal der 30 meter snor på, så den rigtig kan komme op og flyve.

Børnene arbejder på dragen ved træfagene, malerne og rebslagerne.

Gang i værkstederne

Hos damefrisøren kan børnene dekorere en hårbøjle til sig selv, mor eller søster.
Fotografen holder sit atelier åbent, og her kan børnene tage fine gammeldags briller eller smukke eller skøre hatte på og tage et billede med egen mobiltelefon eller deres medbragte voksne kan hjælpe.

Handskesyerskerne har fundet det lækreste skind frem, og sammen med børnene laver de populære nøgleringe med lædervedhæng.

Når børnene kigger indenfor i sivfletterens værksted, er der forskellige småting af naturens materialer på det kreative program.

Skattejagt for de mindste

Endelig vil der også være en lille skattejagt for de mindste børn, der gæster Håndværksmuseet. De mindste er for små til at deltage i håndværksaktiviteterne, men meget velkomne til at prøve skattejagten og kigge på alle de sjove, gamle værksteder.

For mere information kontakt museumsinspektør Inger Marie Hyldgård på 4012 0754 eller på imh@museumoj.dk.