På tur mellem mursten og markante Randers-huse

Kom med rundt i Randers by og museets særudstilling på en tur med to af arkivets medarbejdere som guider.

Tag på en kombineret omvisning og byvandring, når Museum Østjylland inviterer til et nærmere kig på arkitekt J. P. Jensen Wærums mange arbejder i Randers. Her ses Voldbrohus på Blegdammen. Jensen Wærum tegnede den borglignende bygning i 1900.

20. juni 2018

Kig op, kig ned. Randers er fuld af smukke, gamle bygninger, og mange af dem er tegnet af den flittige og dygtige Randers-arkitekt J. P. Jensen Wærum.

Tag med på en kombineret byvandring og udstillingsomvisning på Museum Østjylland og tilbring et par timer i selskab med historierne om Randers’ måske mest betydningsfulde arkitekt og hans imponerende arkitektoniske eftermæle.

Der er hele to chancer for at komme med til arrangementet, nemlig den 15. og den 20. juni.

Byvandring og udstillingstur: Mursten og markante Randers-huse fredag den 15. juni 2018 kl. 10 – 12 og onsdag den 20. juni 2018 kl. 18 – 20. Arrangementet begynder på Museum Østjylland, Kulturhuset i Randers. Billet 50 kroner.

Køb billet til d. 15. juni her

Køb billet til d. 20. juni her

Arrangementet bringer gæsterne dels rundt i museets nyåbnede særudstilling Smukke, gamle Randers!, dels rundt i byen til nogle af Wærum Jensens ikoniske bygningsværker bygget i 1800- og 1900-tallet.

Beundret i 130 år

Arkitekt J. P. Jensen Wærum er om nogen arkitekten bag de flotteste byggerier i det gamle Randers. Tænk blot på Handelsbanken på Rådhustorvet, Bryggeriet Thor, Vandtårnet på Hobrovej, Kulturhusets facade ud mod Østervold og det tidligere Sct. Josephs Hospital. Alle er de tegnet af Jensen Wærum. Bygninger, som i kraft af deres skønhed, gennemtænkte arkitektur og gode håndværksmæssige kvalitet, er blevet beundrede i næsten 130 år.
På den kombinerede byvandring og udstillingstur vil udstillingens tilrettelægger, arkivar Inger Lyngdrup Nørgård fra Randers Stadsarkiv, og arkivar Rikke Mønster Olesen fra samme vise rundt og fortælle.

”Mennesket og arkitekten J. P. Jensen Wærum har haft en kæmpe betydning for Randers. Med udstillingen håber vi, at randrusianerne får øjnene op for, hvordan Jensen Wærums tanker, visioner og arkitektoniske streg har sat sit tydelige aftryk på deres by, ” fortæller de to arkivarer.

Udstillingen Smukke, gamle Randers! viser blandt andet en række af J. P. Jensen Wærums skønne originaltegninger af bygninger fra byen.

Ud og se på sagerne!

Efter omvisningen i udstillingen går turen ud i virkeligheden for at se nærmere på Wærum Jensens smukke bygninger rundt om i Randers by. Her vil Inger Lyngdrup Nørgård og Rikke Mønster Olesen fortælle om udvalgte bygninger fra arkitektens hånd, zoome ind på fine detaljer og sammen med dagens gæster bare nyde den storslåede arkitektur.

For mere information kontakt arkivar Inger Lyngdrup Nørgård på 2332 0963/iln@museumoj.dk eller arkivar Rikke Mønster Olesen på 2345 2398/rmo@museumoj.dk.