Nyt museumsprogram lokker med oplevelser for alle

Museum Østjylland disker op med en lang række kulturelle oplevelser

Publikum strømmede til for at se den nye oldtidsudstilling på museet i Kulturhuset, og også i det nye program for 2018 er der fokus på den fornemme udstilling. Tag på rundvisninger med museumsinspektørerne, spil oldtidsbanko(!) og vær med, når museet og Randers Bibliotek inviterer til en spændende aften om oldtiden i litteraturen.

09. februar 2018

Vi er allerede godt i gang med det nye år, hvor Museum Østjylland igen disker op med en lang række kulturelle oplevelser i det nye vinter/forårs-program 2018!
Det nye museumsprogram vil i år også blive markedsført på nye måder.
I de kommende måneder lokker museet med en perlerække af kulturelle oplevelser: Omvisninger i den nye oldtidsudstilling i Randers, oldtidsbanko for de spilleglade, en charmerende særudstilling om kollektivist-livet på Djursland, feriesjov for børnene, foredrag om Maltfabrikken i Ebeltoft og en masse andet godt.

Nyt museumsprogram januar – april 2018 fra Museum Østjylland i Randers, Grenaa og Ebeltoft. Programmet kan ses på museets hjemmeside
www.museumoj.dk.

Ingen tvivl om at den nye og roste oldtidsudstilling i Randers sætter sit fingeraftryk på vinteren og forårets program. De kommende måneder byder på en række omvisninger og foredrag med udgangspunkt i udstillingen ”Livet ved Fjorden”.
Det er konservatoren, der zoomer ind på de største, mindste, mest skrøbelige genstande i udstillingen og fortæller historierne om dem. Museumsinspektørerne byder på arkæologiske foredrag i Langå og Faarup. Og så er der dømt oldtidsbanko på museet, hvor spille-glade mødes om gamle Ole, smør 40, nimmer nutten og lange tasker – nu på oldtidsfacon!

For børn og de barnlige

En stor del af museets publikum er børn i alle aldre, og også i det nye program er der masser for dem. Både til Star Wars-arrangement, Kulturhusdag, vinter- og påskeferien med kreative aktiviteter. I de nye faste udstillinger i Randers og Grenaa er der også et særligt børnespor med kulturhistorisk læring og sjov for børn i alle aldre.
Der er gratis adgang til alle børnearrangementer på museet.

Synlighed er alfa og omega

2017 bød på nye store faste udstillinger i Grenaa og Randers og en besøgsrekord med mange glade gæster i museets tre udstillingsbyer. De nye udstillinger har inspireret til nye måder at gøre opmærksom på museet på.

”Vi skal følge med tiden og være der, hvor vores potentielle gæster og andre kulturinstitutioner er, nemlig på nettet, ” forklarer leder af Udvikling og Publikum Karen Dubery, som derfor har afviklet det trykte program og i stedet oprustet på hjemmeside og Facebook.

”Synlighed på nettet er alfa og omega. Vi tror på, at museet på denne måde bliver endnu mere synligt, og at flere gæster dermed opdager de arrangementer og udstillinger, som vi hele tiden har til vores gæster. ”

Nye tider med e-paper og nyhedsbrev

Arrangementerne på museets nye program januar – april 2018 findes både på hjemmesiden som særskilte punkter og som e-paper, hvor man kan se det samlede programudbud.
Som noget nyt kan man tilmelde sig et nyhedsbrev på museets hjemmeside
www.museumoj.dk. På museerne kan man også få udleveret et print af programmet.

For mere information kontakt leder af Udvikling og Publikum Karen Dubery på 5150 9611 eller på kd@museumoj.dk.