Museumsgården fyldes af børns musik

Oplev stemningen i byen, når gademusikerne indtager gader og stræder

Smukke, velklingende musikinstrumenter står klar i museumsgården fredag den 15. juni, hvor Gademusikfestivalen fylder Grenaa. Kig forbi, prøv de unikke musikinstrumenter fra Lydleg.dk og bliv forbløffet over, hvor let det er at lave smukke lyde, melodier og klange.

15. juni 2018

Sød musik og skønne klange vil fylde museumsgården på Museum Østjylland, når årets Gademusikerfestival løber af stablen. Festivalen er en stemningsfuld tradition i Grenaa, hvor alverdens gademusik fylder gader og stræder.

I museumsgården er der denne aften sjove og hyggelige aktiviteter med musikinstrumenter for børn og deres voksne. Og så er der bål, snobrød, skumfiduser og musikalske tilbud i museumsbutikken.

Gademusikerfestival: Gårdmusik for børn, fredag den 15. juni 2018 kl. 16– 21 på Museum Østjylland, Søndergade 1 i Grenaa. Gratis adgang.

I år er Museum Østjylland endnu engang så heldige, at de unikke musikinstrumenter fra Lydleg flytter ind i museumsgården. Her kan børn selv forsøge sig med de mange forskellige lyde og klange, som de særlige musikinstrumenter laver.

”Til sidste års Gademusikerfestival var instrumenterne et stort hit! Lyden i de håndlavede instrumenter er noget helt særligt, og mange gæster var overraskede over, hvor godt de kunne spille, ” fortæller en begejstret museumsinspektør, Tina Bjerregaard, som glæder sig til, at aftenens store og små gæster igen kaster sig ud i musikalske eksperimenter og fylder museumsgården med skønne toner.  

Godt håndværk med lyd i

Instrumenterne er bygget af de lokale lydkunstnere fra Lydleg. Firmaet har specialiseret sig i at lave instrumenter, som kan spilles af børn og voksne i alle aldre, har en helt særlig lyd og klang og tilmed er solide, så de kan stå udenfor.

”Det er rigtig godt håndværk, der rykker ind i museumsgården denne aften. Flere af instrumenterne er i mine øjne rene kunstværker, ” mener Tina Bjerregaard.

Bålhygge, fiduser og et hvil

For at skabe endnu mere hygge i det i forvejen herlige gårdmiljø tænder Museum Østjylland denne aften op for bålet. Her kan alle gæster bage snobrød og riste skumfiduser. Ved bordene i gården er det også muligt at spise sin medbragte mad eller bare tage et lille hvil og nyde lyden af det knitrende bål og de smukke toner fra instrumenterne.

Kollektiver og knaldgode tilbud

Museet har åbent helt til kl. 21, så alle også har mulighed for at se eller gense særudstillingen Det Flyvende Hjerte – Kollektiver på Djursland. En udstilling, hvor musik spiller en væsentlig rolle.

I butikken er der ekstra gode tilbud denne aften med minus 30 procent på hele butikken!
Som noget helt nyt er der kommet lækre produkter fra Urtegaarden på hylderne.

For mere information kontakt museumsinspektør Tina Bjerregaard på 4048 6530 eller på tb@museumoj.dk.