Museet er et fedt sted at besøge i vinterferien

Den kolde tid er perfekt til indendørsaktiviteter, og i vinterferien er der masser at lave for børn og voksne på Museum Østjylland i Grenaa.

Gammelt, hjemmelavet legetøj er noget af det, børnene kan finde, når de følger museets børnespor. Store og små kan også deltage i en vaskeægte vinterferie-konkurrence med mulighed for at vinde en hemmelig præmie. Alle aktiviteter er gratis.

10. februar 2018

Kom ind i varmen, og tag på oplevelsestur gennem historien i udstillingernes børnespor. Deltag også i museets sjove vinterferiekonkurrence, hvor der er en hemmelig præmie på spil.

Vinterferiekonkurrence og historisk sjov for hele familien lørdag 10. februar – søndag 18. februar 2018 kl. 10 – 16 på Museum Østjylland, Søndergade 1 i Grenaa. Bemærk! Også åbent mandag den 12. februar.

Hvis vinterferien ikke byder på vilde snestorme eller ture til syden, så er Museum Østjylland det perfekte sted at hygge en dag eller to. Saml familien til en omgang kulturhistorie – på den sjove måde.

”Måske er ferierne lidt kedelige, og så ser far og mor eller bedstefar og bedstemor, at museets tilbud i ferien ikke ser helt dumme ud, ” smiler museumsinspektør Tina Bjerregaard.

”Og når så de trætte vinterferie-ben har båret dem herned på museet, så hygger de sig simpelthen sammen – tit i flere timer – og har en masse dialog om gamle dage, skeletter, Grenaas store fabrikker osv. osv. ”

Prøv det hele selv

For et år siden åbnede de nye, faste udstillinger ”Fire veje til Norddjurs” om 10.000 års kulturhistorie. Udstillingernes børnespor ”Følg Hugo” bringer børn og voksne hele turen rundt i alle museets fire udstillingsafsnit.
Her kan børn opleve historien på en lidt anderledes måde ved f.eks. at komme helt tæt på skeletterne, lave små skattekister og lægge historien under mikroskop i laboratoriet. Der er også alle muligheder for at lege med gammelt, hjemmelavet legetøj, kravle ind i købmandsbutikken, klæde sig ud i 70’er kluns og meget mere.
I museets reception udleveres en nøgle, som børn og voksne kan bruge til at låse op til de hemmelige steder i udstillingen.

Kom helt tæt på tingene – og vind en præmie

Hvis store og små har brug for en ferie-udfordring, kan de deltage i museets vinterferiekonkurrence. Her gælder det om at løse forskellige opgaver rundt om i udstillingerne og holde godt øje med alle detaljer. Hvad er der f.eks. indridset i en lille sten fra jernalderen? Hvilke dyr dukker op i urskoven? Hvad hed Grenaas første fabrik?
Find svar i udstillingerne – opgavearket udleveres i receptionen.

Der er gratis adgang til alle aktiviteterne.

For mere information kontakt museumsinspektør Tina Bjerregaard på 4048 6530 eller tb@museumoj.dk.