Kreativ sommer i Grenaas dejligste gård

Museum Østjylland inviterer til hygge og kreativitet i Grenaas dejligste gårdmiljø.

Alle kreative hjerner og hænder kan få brug for en pause og noget sødt eller sprødt. Museet tænder derfor op i bålet, så alle kan riste skumfiduser eller bage snobrød.

03. juli 2018

Perler, garn, dimser og dutter bliver til smukke smykker og vidunderlige værker, når der er kreativ sommer for alle aldre. Inspirationen til kreationerne kan du finde i museets udstillinger: Fire veje til Norddjurs og Det Flyvende Hjerte.

Bålet brænder også lystigt i gården, så alle kan bage snobrød og riste skumfiduser over gløderne disse to sommerdage.

Kreativ sommer for hele familien, tirsdag 3. juli og torsdag 5. juli 2018 kl. 11 – 14 på Museum Østjylland, Søndergade 1 i Grenaa. Gratis adgang.

Både hvis der er sol, og hvis der er sjask, så er det hyggeligt med kreative sysler i ferien! Sommeren igennem byder Museum Østjylland på en række kreative aktiviteter og håndværk, som alle børn og deres voksne kan være med til. Første kreative aktivitet er de to dage i begyndelsen af juli, hvor dimsedutter og dingenoter skal i hænderne på kreative sjæle.

Kollektiver inspirerer

I museets udstillinger er der masser af inspiration at hente til kreationerne. I særudstillingen Det Flyvende Hjerte – Kollektiver på Djursland kan du opleve historien om de djurslandske kollektiver i 1970’erne og 80’erne. Her var kreativitet en værdi, der i høj grad blev efterlevet: Kollektivisterne lavede teater, musik, cirkus, og så vævede og syede de deres tøj selv.

Samtidig var bæredygtighed og genbrug også helt centralt i landbo-kollektiverne. Derfor kan de kreative gæster på museet naturligvis væve armbånd af garnrester på hjemmelavede, små væve af pap.

Smykker der skinner

Er du mere til oldtidspynt, kan du finde inspirationen i museets permanente udstillinger, hvor du blandt andet kan se skønne smykker fra bronzealderen.

”Bronzealdermenneskene var vilde med pynt og pral! Så vi har fundet fine perler og skinnende tråd frem, så alle kreative børn og voksne kan lave spiraløreringe, dragtnåle eller andet, der kan pynte sommergarderoben, ” lover museumsinspektør Tina Bjerregaard.

Er smykker og vævning ikke lige sagen, er det op til dig og din fantasi, hvad du vil lave. Lad fantasien få helt frit spil og lav lige det, man har lyst til af de forskellige sjove og fine materialer.

Rist en fidus - Aflyst

Desværre ikke noget bål pga. afbrændingsforbud! En pause må der også til, og derfor tænder museet op i bålet. Her kan gæster riste skumfiduser eller bage snobrød, mens de nyder stemningen i gården. Alle er velkomne, og det er ganske gratis at bage og riste.

Flere aktiviteter i sommeren

Sommeren byder på flere kreative aktiviteter i museumsgården, hvor der hver tirsdag og torsdag i uge 27 – 30 er aktiviteter for børn og deres voksne. Kig forbi det populære snitteværksted og flintværksted. Besøg også badge-værkstedet sidst i juli.

Se datoer og tidspunkter på museets hjemmeside museumoj.dk

For mere information kontakt museumsinspektør Tina Bjerregaard på 4048 6530 eller på tb@museumoj.dk.