Kaffe, kage og det bedste om Blicher

Museum Østjylland i Grenaa inviterer til endnu en omgang gode fortællinger

Eftermiddagskaffen kan nu nydes i selskab med den kendte digter Steen Steensen Blicher. Eller i hvert fald i selskab med fortællinger om Blicher, hans livshistorie og samtid. Museum Østjylland inviterer og byder på kaffe og kage.

25. januar 2018

Hvem var Steen Steensen Blicher? Og hvad havde han egentlig med Grenaa og omegn at gøre? Det er to af omdrejningspunkterne, når Museum Østjylland i Grenaa inviterer til endnu en omgang gode fortællinger serveret med kaffe og kage.

Denne gang er det kulturhistoriske spotlys sat på den berømte digterpræst Steen Steensen Blicher og hans liv og virke i det jyske.

Kaffefortællinger: ”St. St. Blicher – Digterpræsten og hans samtid”, torsdag den 25. januar 2018, kl. 14 – 16 på Museum Østjylland i Grenaa. Billet 50 kr. inkl. kaffe og kage. Max 30 deltagere.

Køb billet her

Det er historiker Jesper Nørskov Pedersen, der fortæller stort, småt og underholdende om digterpræsten Steen Steensen Blicher. Hør historierne om hans liv og den lokale tilknytning til det østligste Djursland i form af novellen ”Præsten i Vejlbye” og digtet om lokalhelten Søren Kanne. Jesper Nørskov Pedersen har tidligere arbejdet på Museum Silkeborg – Blicheregnen og har derfor nærstuderet Blichers liv og omfattende forfatterskab.

”Blicher er hjerteblod for mig. Hele Blichers liv og forfatterskab giver et fascinerende indblik i datidens levevilkår og den udvikling, som skete i perioden, ” fortæller Jesper Nørskov Pedersen.

”Blicher fandt sin inspiration i både fortidige og samtidige hændelser. Han var bestemt ikke bange for at digte videre, så det kom der nogle fantastiske historier ud af! ”

En af de største

Blicher regnes for en af 1800-tallets største danske forfattere og er gennem årene blevet synonym med historien om den hede, som dengang dækkede store dele af Jylland.
Som søn af en præst, var det selvfølgelig forventet, at den lille Steen også selv trak i præstekjolen. Gennem hele Blichers liv var det dog først og fremmest digtning – og også jagt – som havde hans interesse.

I 1825 fik han embede i Spentrup nord for Randers og bosatte sig i præstegården, hvor han gennem årene skrev nogle af sine mest kendte og elskede digte og noveller.
Blicher døde i 1848.

Blichers liv og sjove anekdoter

Ved foredraget er det ikke Blichers forfatterskab med de mange noveller og digte, Jesper Nørskov Pedersen fokuserer på. I stedet kan museets gæster denne dag glæde sig til en fascinerende rejse ind i Blichers livshistorie og den verden, han bevægede sig i; fra den jyske hede til Regensen i København.

Foredraget vil være krydret med en række finurlige og sjove anekdoter om Steen Steensen Blicher, som gennem årerne er vandret fra mund til mund og efterhånden er blevet til sandheder.

For mere information kontakt historiker Jesper Nørskov Pedersen på telefon 3169 0368.