Hug flint og snit træ på museet

Kravl ud af hulen derhjemme, kig forbi Museum Østjylland og snit eller hug dit eget stenalderværktøj. Traditionen tro byder museet nemlig endnu engang på hyggelige værkstedsaktiviteter i museumsgården.

Hele familien kan hygge sig med gamle håndværk og samtidig lære om stenalderen.

10. juli 2018

To dage i juli kan du prøve kræfter med flinthugning, som dine fjerne forfædre mestrede det. To andre dage i juli kan du snitte i træ, som mennesker har gjort i årtusinder og lave dine egne våben og redskaber.

Flinthugning i museumsgården tirsdag d. 10. juli og torsdag d. 12. juli, kl. 11 – 14.

Snitteværksted tirsdag d. 17. juli og torsdag d. 19. juli, kl. 11 – 14.

Begge arrangementer på Museum Østjylland, Søndergade 1 i Grenaa. Gratis adgang. I stenalderen var både flint og træ uundværlige materialer for menneskene, som lavede både våben og redskaber af naturens gaver. Det kan du også prøve nu!

Flint kræver teknik

Hos flintesmeden kan hele familien lære enkelte teknikker til det svære, gamle håndværk, når flintesmeden Ole Poulsen stiller op i gården. ”Det kræver en helt særlig teknik at få flinten til at blive til pilespidser, økser eller kornsegl. Jeg viser, hvordan børn og voksne kan arbejde med flinten, og hvordan de ret hurtigt selv kan lære at lave et stykke flint, der kan bruges til at skære med! ” fortæller Ole Poulsen.

Træskeer og andet godt

Også træsnitteren vil vise, hvordan naturens ressourcer kan omdannes til fine, brugbare ting. Snit f.eks. et sværd, en ske eller en smuk kniv, og lær at bruge de mange forskellige former for redskaber og værktøj, som træsnitteren har i sin store snittekasse.

Pause med indhold

Har du brug for en pause fra de gamle håndværk, så kig ind i Museum Østjyllands udstillinger. Her kan du nærstudere flint, træ og mange andre interessante ting i museets laboratorium. Du kan også bruge museets udstyr til at sende en digital sommerhilsen til familie og venner. I udstillingerne kan du lære en hel masse om Norddjurs’ fascinerende historie, som er gjort enkelt og let at forstå for børn gennem museets såkaldte børnespor. Her bliver historien fortalt i børnehøjde med fokus på lyde, billeder og masser af prøv-selv-aktiviteter.

En tur i 70’er kollektivet

Snyd ikke dig selv for en tur rundt i den charmerende særudstilling Det Flyvende Hjerte – Kollektiver på Djursland. Bliv klogere på de nyskabende og farverige kollektivister, og prøv for eksempel at klæde dig ud som hippier eller skrive på en gammeldags skrivemaskine.

Museet har åbent tirsdag til søndag.