Fotoudstilling om byen og arkitekten, der smeltede sammen

Nye og gamle fotos fra bygningsværker i Randers giver tilsammen et billede af en mand og en by, der faktisk er smeltet sammen.

Sct. Josephs Hospital er et imponerende bygningsværk, der minder om en borg. Det blev bygget i 1902-03 og var resultatet af et samarbejde mellem Randers Kommune og en privat religiøs orden, Sct. Joseph. Oplev en række smukke billeder af bygninger tegnet af den store Randers-arkitekt Jens Peter Jensen Wærum, når der er arkitekturudstilling på Jens Otto Krags Plads i Randers Ugen.

10. august 2018

En by og en arkitekt, kan de smelte sammen? Ja, måske.

I hvert fald har arkitekten Jens Peter Jensen Wærum brugt mange af sine kreative kræfter på at forskønne sin barndomsby, Randers, med mageløse bygninger og monumenter.
Museum Østjylland i Kulturhuset viser i øjeblikket en særudstilling om Jensen Wærums arbejder, og i Randers Ugen rykker billeder af nogle af hans bedste bygninger ud under åben himmel på Jens Otto Krags Plads.

Fotoudstilling om Jens Peter Jensen Wærums Randers kan ses på Jens Otto Krags Plads i Randers Ugen fra fredag den 10. august – søndag den 19. august 2018. Gratis adgang.

Det er de gode folk fra Randers Stadsarkiv, som har kigget grundigt i fotosamlingen og fundet de bedste billeder fra tiden omkring år 1900. Museum Østjyllands fotograf Mark Cowper Dyer har knipset de allernyeste billeder af Jensen Wærums mange bygninger i byen. Tilsammen danner de fotoudstillingen.

Enkelt og svulstigt

På billederne kan gæster i Randers Ugen blandt andet nyde billeder af Thors legendariske bygninger, Handelsbankens svulstige facade og vandtårnets smukke enkelthed.

”Vi oplever, at billeder af byens gamle bygninger samler mange folk og giver megen god snak. Når fotoudstillingen Smukke, gamle Randers nu rykker ud på Jens Otto Krags Plads, vil al den historiske interesse og stolthed, som randrusianerne har over deres gamle by, forhåbentlig sprede sig i Randers’ gader, ” forklarer museumsinspektør Lisette Berg Andersen.

Besøg en guldgrube

Kan du ikke få nok af billeder fra livet i de gode, gamle dage i Randers, så kig indenfor på Stadsarkivet i Kulturhuset. Arkivet er åbent tirsdage kl. 13 – 16 og torsdage kl. 11 – 16, og indeholder en sand guldgrube af fotos og historisk viden om Randers og menneskene her.
Du kan også besøge www.arkiv.dk hjemme fra din egen sofa og finde flere skønne fotos fra arkivets store samling.

Fotoudstillingen er arrangeret i et samarbejde mellem Randers Eventsekretariat, Randers Stadsarkiv og Museum Østjylland.

For mere information kontakt museumsinspektør Lisette Berg Andersen på 2279 5432 eller på lba@museumoj.dk.