Ferie med fugle-lig, fangekælder og et strejf af sommer

Vinterferie med billedskattejagt

Siamesisk Samling i Ebeltoft er fyldt med jagttrofæer og kulturgenstande fra det gamle Thailand. Og selvfølgelig mærkværdige dyr og insekter i glas. Gå på opdagelse blandt alle de forunderlige ting i vinterferien og få en dejlig, sjov og gratis oplevelse for hele familien. Der er en hemmelig præmie på spil.

10. februar 2018

Vintertid er museumstid, og på museerne Siamesisk Samling og Det gamle Rådhus i Ebeltoft kan hele familien komme ind i varmen og få en dejlig vinterferieoplevelse. Gå på eventyr mellem krokodillekranier, eksotiske fugle, seje slangeskind – og så selvfølgelig en skummel, fugtig og ganske ægte fangekælder!
Og så byder de to museer traditionen tro på en vinterferiekonkurrence, hvor store og små får chancen for at vinde en hemmelig præmie.

Vinterferie med billedskattejagt, lørdag den 10. februar – søndag den 25. februar 2018 på Siamesisk Samling og Det gamle Rådhus, Juulsbakke 1 i Ebeltoft. Der er gratis adgang.

Siamesisk Samling og Det gamle Rådhus er gode, gammeldags museer i ordets allerbedste forstand, begge med lange historier bag sig. Samtidig er museerne meget forskellige: Få den lokale historie serveret ved et besøg i vagtstuen, molbostuen, tingstuen og fangekælderen i Det gamle Rådhus.
Eller tag en bid af det eksotiske Siam (nuværende Thailand) med eventyreren Rasmus Havmøllers fascinerende samling af genstande og jagttrofæer i Siamesisk Samling.

Begge museer er åbne i vinterferien i uge 7 og 8 alle dage og byder på museumsoplevelser for både store og små.

Gode øjne og blik for detaljer

I de to ugers vinterferieåbning kan børn og voksne skrue det skarpe øje på og undersøge udstillingerne lidt mere, end man normalt gør.
Test jeres sans for detaljer, når I går på jagt mellem slanger i glas, krokodilleskind og fangekælderens rotter. Museernes vinterferiekonkurrence er nemlig en billedskattejagt, hvor det gælder om at spotte de rigtige ting rundt omkring i udstillingerne. Og der er masser af ting at gå på opdagelse i!
Billedskattejagten er for hele familien, som kan lide at undersøge tingene lidt nærmere.

Et strejf af sommer

Begynder I at savne den varme tid, så besøg den lille særudstilling om sommer i Ebeltoft og omegn. ”Sommerliv” byder på fortællinger om dengang, det blev moderne at tage på ferie ved kysterne og giver blandt andet et indblik i bade- og sommermoden gennem tiden. Udstillingen kan ses på Siamesisk Samling.

Der er gratis adgang.

For mere information kontakt museumsinspektør Tina Bjerregaard på 4048 6530 eller på tb@museumoj.dk.