Byg som Randers’ store arkitekt gjorde

Lørdagens workshop er en kreativ og sjov mulighed for at blive klogere på arkitektur og design

Arkitekt Jensen Wærums bygninger i Randers er omdrejningspunktet, når alle interesserede inviteres en tur i arkitektur-containeren foran Kulturhuset. Kig forbi lørdag den 9. juni og byg din egen version af Vandtårnet på Hobrovej eller Randers Tekniske Skole, der ses her.

09. juni 2018

Den farverige arkitektur-container, der i disse uger står foran Kulturhuset, er rammen om masser af sjov og aktiviteter om bygninger. I rækken af lørdags-oplevelser for hele familien, er det nu Museum Østjyllands tur til at byde på en arkitektur-oplevelse.
Kig forbi containeren, lav din egen model af en ikonisk Randers-bygning, og hør museumsarkitekten fortælle om arkitekt J. P. Jensen Wærum, der har tegnet en række historiske huse i byen.

Workshop: Gammel arkitekt i ny container, lørdag den 9. juni 2018, kl. 10 – 13 i containeren uden for Kulturhuset Randers i Stemannsgade. Gratis adgang.

Der er arkitekt Ida Elise Bryldt fra Museum Østjylland, som står klar til at hjælpe store og små med at stykke deres eget mini-vandtårn eller mini-Teknisk Skole sammen af karton. De to bygninger blev for over 100 år siden tegnet af den produktive Randers-arkitekt J. P. Jensen Wærum, som Museum Østjylland åbner en udstilling om netop den 9. juni.

”Jensen Wærum har om nogen været med til at forme det gamle Randers. Han tegnede bygninger – tit store og pompøse – sat i røde mursten og dekoreret med masser af spir, friser, karnapper, gargoiler og andet godt, ” fortæller Ida Elise Bryldt.

”Vi er her i byen stolte af Jensen Wærums arkitektur, som i den grad har været med til at forme byen. Derfor er det vigtigt at gøre noget for, at de kommende generationer også får et forhold til Jensen Wærum og hans arkitektur. Og nu gør vi det gennem en særudstilling og denne workshop i en container, ” smiler Ida Elise Bryldt.

Lørdagens arkitektur-workshop er den sidste i rækken af lørdagsarrangementer i containeren.

Mobilt arkitekturværksted er støttet af Aarhus 2017 og Statens Kunstfonds Huskunstnerordning.

For mere information kontakt arkitekt Ida Elise Bryldt på 2251 1070 eller på ieb@bryldt.com