Børn prøver kræfter med håndværket i BørneKultur Ugen

Der er mørtel i spanden og masser af mursten at bygge af, når Håndværksmuseet byder på sjove aktiviteter for skolebørn i efterårsferien. Udover at prøve kræfter med murerfaget, kan børnene blandt andet lave smykker, postkort, lysestager og nøgleringe.

16. oktober 2018

Lysestager af jern, smykker af læder og mørtel på fingrene. Der er gang i de gamle håndværk, når Håndværksmuseet byder alle børn indenfor til en god omgang sjov i efterårsferien. Hele 10 forskellige håndværksfag kan børnene prøve kræfter med, og der er noget for både piger og drenge. Arrangementet er en del af BørneKultur Ugen.

Alle aktiviteter er gratis og for børn i skolealderen – hos smeden skal børnene dog være mindst otte år for at håndtere ild og glohedt jern.

Ferieaktiviteter for børn tirsdag den 16. oktober og torsdag den 18. oktober 2018 kl. 12 – 16 på Museum Østjylland – Håndværksmuseet, Lille Rosengård 16 i Randers. Gratis adgang.

Museets frivillige håndværkere står som altid klar til at instruere og hjælpe, hvis det kniber med håndelaget. Et samarbejde om træ, siv og hårfletning, der er positivt for både børn og de frivillige.

”Det kan godt være, at man siger, at mange børn i dag er frembrusende og egenrådige. Men her på Håndværksmuseet oplever vi faktisk altid, at børnene er meget lydhøre og respektfulde overfor de frivillige håndværkere. Børnene slår lyttelapperne ud, hygger sig med håndværkerne og fordyber sig i de gamle håndværk, ” fortæller daglig leder af Håndværksmuseet Inger Marie Hyldgård.

Gammelt håndværk er nyhed

I mange hundrede år har menneskene sat sten på sten og bygget huse. Det ældgamle håndværk er imidlertid årets nyhed på Håndværksmuseet! Mureren har for første gang gjort klar til, at børnene kan prøve at mure med rigtig mørtel og rigtige mursten. Så nu er chancen der for at prøve at mure på traditionel facon.

Velkendt er også godt

Men der er også populære gentagelser på programmet i efterårsferien:

  • Sivfletteren kommer og laver forskellige fine og sjove småting med børnene.
  • Handskesyerskerne laver nøgleringe og andet med læder.
  • I trykkeriet kan børnene lave deres eget postkort.
  • Smeden har tændt op i essen, og der står smedning af jernlysestager på programmet. Fra otte år.
  • Snedkerne har designet en holder til Ipad, tablet eller telefon, så den kan stå sikkert på bordet. Der er plads til flere størrelser, så den er meget praktisk. Bagefter kan børnene male den i malerværkstedet.
  • Hos guldsmeden kan børnene lave et halssmykke af læder og skrive deres navn med bogstavperler på.
  • Damefrisøren er normalt et rigtigt pige-hjørne, men denne gang kan børnene få lavet en farvet stjerne i håret. Og det er både til piger og drenge!
  • Hos fotografen kan børnene tage selfie eller fotografere hinanden i det lille fotoatelier.

Der er tradition for en skattejagt med belønning bagefter, og det bliver børnene heller ikke snydt for i år.

For mere information kontakt museumsinspektør Inger Marie Hyldgård på 4012 0754 eller på imh@museumoj.dk.