Tegn 100 år og vind fine præmier

I år kan hele byens museum i Grenaa bryste sig af at fylde 100 år. Derfor fejrer Museum Østjylland naturligvis sig selv med en stor fødselsdagsfest. Festlighederne løber af stablen lørdag den 24. juni kl. 10 – 22, hvor alle er inviteret med.

12. juni 2017

For at gøre dagen endnu mere festlig, vil museet gerne pynte op på en ganske særlig, personlig og charmerende måde!
Derfor søger museet nu tegne- og maleglade børn fra Grenaa og omegn, som vil lave små kunstværker til museets fødselsdag. Tegningerne skal afleveres på museet inden den 24. juni, så den runde dag kan blive markeret på smukkeste vis med fest og farver på museumsvæggene og i udstillingerne.
Har I mulighed for at laminere tegningerne, kan de hænge og pynte udenfor i museets gård.

Hvordan tegner man 100 år?

Børn, der afleverer en tegning på museet, deltager samtidig i museets store jubilæums-tegnekonkurrence. Tegningerne skal derfor på en eller anden måde illustrere 100 år, og det er helt frit, hvordan børnene vælger at fortolke det tema. ”Det kan f.eks. være en 100-års fødselsdag, en 100 år gammel bil, 100 år i Grenaa, eller noget helt andet, børnene finder på – bare det er festligt!” forklarer museumsinspektør og tovholder på jubilæet, Tina Bjerregaard og minder om, at alle børn skal skrive navn, alder og telefonnummer på tegningen, så museet har mulighed for at kontakte de heldige vindere.

Og vinderen er…

Museet udtrækker en vinder i hver af de tre aldersgrupper: 1 - 5 år, 6 - 9 år og 10 år og op.
Til at udvælge de bedste tegninger og finde vinderne får museet besøg af to repræsentanter fra Prof Kunst Norddjurs, som den 24. juni vil bedømme de fine børneværker.
Vinderne af fine – men endnu hemmelige – præmier annonceres til jubilæumsfesten cirka kl.16.30. Er vinderne ikke til stede denne festlige dag, får de direkte besked senere.

I kan aflevere jeres tegning tirsdag – fredag i uge 25 fra kl. 10 – 16 og lørdag i samme uge indtil kl. 12 på Museum Østjylland, Søndergade 1 i Grenaa.

For mere information kontakt museumsinspektør Tina Bjerregaard på 4048 6530 eller på tb@museumoj.dk