Sommertid er museumstid i Ebeltoft

Sommeraktiviteter på Museum Østjylland i Ebeltoft starter lørdag den 24. juni og fortsætter frem til søndag den 13. august 2017 på Det gamle Rådhus, Siamesisk Samling og Farvergården.

19. juni 2017

Sol-sommer eller sjask-sommer. Uanset om de kommende sommermåneder byder på godt eller skidt vejr, så kommer der altid masser af gæster på Museum Østjyllands tre museer i Ebeltoft!
Det gamle Rådhus, Siamesisk Samling og Farvergården byder i år på smukke, fascinerende og informative udstillinger. Desuden er der sommeren igennem rundvisninger i børnehøjde, en sommerkonkurrence, sjov med farvetryk og – ikke mindst – de arbejdende værksteder i det smukke, gamle købstadsfarveri, Farvergården.

Der er gratis adgang til alle aktiviteterne.

Rundvisningerne i børnehøjde går gennem Farvergården og Siamesisk Samling. Det er allerede i begyndelsen af skolernes sommerferie, at museet inviterer børn og deres voksne på de små rundvisninger. Og det er helt bevidst fra museets side. ”Børnenes forældre er på det tidspunkt sikkert stadig optagede af deres arbejde, inden de selv går på sommerferie. Den chance synes jeg da, at bedsteforældrene skal gribe og tage deres børnebørn med på en hyggelig udflugt rundt på museerne,” foreslår museumsinspektør Tina Bjerregaard.

Farverens fantastiske fortællinger

I Farvergården er det selvfølgelig farveren selv, der viser børn og voksne rundt. Han vil fortælle om sin elskede gård, det hårde slid, om sin hest – og om, hvordan det var at være barn på et farveri.
Følg farveren rundt i Farvergården tirsdag den 27. juni og tirsdag 4. juli kl. 11, 13 og 14.

Havmøllers herligheder

I Siamesisk Samling kan museets gæster besøge Rasmus Havmøller – eller en, der ligner ham – , som grundlagde museet i 1940. Rasmus Havmøller fortæller om sine underlige og fascinerende skatte, sine døde og eksotiske dyr og om rejsen til det gamle Thailand.
Hør Rasmus Havmøller fortælle onsdag 28. juni og onsdag 5. juli kl. 11, 13 og 14.

En sommerkonkurrence må der til

Det er blevet en dejlig tradition med en sommerferiekonkurrence, og sådan én kan museets gæster selvfølgelig også være med i i år. Konkurrencen er mest for børnefamilier, men alle med hang til historiske quizzer kan naturligvis være med.

Konkurrencen bringer gæsterne rundt til både Det gamle Rådhus, Farvergården og Siamesisk Samling.
Den heldige vinder offentliggøres på vores facebookside i uge 33.

På sporet af Nationalpark Mols Bjerge

I Farvergården kan alle komme lidt tættere på Nationalpark Mols Bjerge. Der kan I nemlig finde sjove og spændende gør-det-selv-aktiviteter, som alle tager udgangspunkt i nationalparkens kulturhistorie.
Prøv f.eks. plantefarve-bingo, gamle lege, et rollespil eller tag på en tur rundt i Ebeltoft med Søren og Marie. Aktiviteterne finder I i På Sporet-rummet i Farvergården – spørg kustoderne om vej!

Værksteder gør gården levende

Det er blevet en dejlig og populær tradition, at Farvergården indtages af skiftende arbejdende værksteder i sommerferien. Også i år får farveriet besøg af entusiastiske frivillige, der vil vise forskelligt husflid og håndværk. Oplev f.eks. børstenbinderen og bødkeren arbejde – eller mød knipledamerne, strikketanterne og sivfletteren.

Se detaljeret program for de arbejdende værksteder her.

For mere information kontakt museumsinspektør Tina Bjerregaard på tb@museumoj.dk eller 4048 6530.