Sjov og hygge i ferien med æble-mad og skattejagt i Ebeltoft

Den store, årlige Ebelfestival indtager byen i efterårsferien, og i Farvergården i Ebeltoft står feriens aktiviteter naturligvis også i æblernes tegn.

09. oktober 2017

I farvergårdens have laver store og små traditionen tro alle mulige slags lækker æblemad over bål, og alle gæster må smage på de gode sager. Ligesom Farvergården er Siamesisk Samling og Det gamle Rådhus åbent hver dag under festivalen, så der er hele ugen rig mulighed for et herligt museumsbesøg. Og så byder museerne naturligvis også på en efterårsferiekonkurrence for hele familien.

Efterårsferien på Museum Østjylland i Ebeltoft

Kom til æblemad på bål i farvergårdens have, mandag 16. oktober og tirsdag 17. oktober 2017 kl. 11 – 15, Adelgade 15 i Ebeltoft. Der er gratis adgang til aktiviteterne.
Farvergården holder ekstraordinært åbent hele efterårsferien fra lørdag den 14. oktober til søndag den 22. oktober, hver dag fra kl. 10-16.

Efterhånden er det blevet en populær tradition, at gæster i Farvergården i efterårsferien kan smage på æbler tilberedt på mange forskellige måder over bålet. Æbler fungerer i både hovedretter og desserter – og helt rå og nyplukkede fra et af de mange træer, som lige nu bugner af den herlige frugt.  Og æbler egner sig ifølge museumsinspektør Tina Bjerregaard fortrinligt som ingrediens i et utal af retter: ”Æbler er jo en elsket råvare, som gennem tiden er blevet brugt i alle samfundslag og i utallige kombinationer. Jeg nævner i flæng klassiske retter som æbleflæsk, som et ekstra pift i karryretter, i diverse kager og tærter – og i æblechutney med chili, så det bider lidt i tungen. Vi prøver en masse af det af i Farvergården i efterårsferien.”

Lav-selv-dessert

I Farvergården kan gæsterne foruden prøvesmage forskellige æbleretter også selv lave æbler med kanel, sukker og smør – den helt perfekte dessert til madpakken. Har du selv madpakke med, må den selvfølgelig også spises i Farvergårdens skønne have.

På jagt efter skatten

Til enhver efterårsferie hører en sjov skattejagt, og det ved de godt på Museum Østjylland. Derfor skal feriegæsterne i år bestemt ikke snydes for at gå på opdagelse i Siamesisk Samling, Det gamle Rådhus og Farvergården. Skattejagten er naturligvis også samtidig en konkurrence, som børnefamilier plejer at hygge sig meget med. Du kan gå på skattejagt i Siamesisk Samling, Det gamle Rådhus og Farvergården i Ebeltoft fra lørdag den 14. oktober til søndag 22. oktober, hver dag kl. 10 – 16. Der er gratis adgang.
Vinderen udtrækkes i uge 43, og præmien er en hemmelig gave fra en af museets butikker.

Onsdag er Go'nat på museerne i Ebeltoft

Det er efter lukketid onsdag i efterårsferien, at det sjove sker på museerne i Ebeltoft!
Glasmuseet Ebeltoft, Fregatten Jylland og Museum Østjylland inviterer traditionen tro alle til en stemningsfuld, mørk og måske lidt uhyggelig tur på museerne. Tag lommelygten med, gå på opdagelse og skattejagt, hør gode historier, mød eksotiske dyr og meget andet godt.

Oplev museerne efter lukketid onsdag 18. oktober fra kl. 19 til 21. Du kan liste ombord på Fregatten Jylland, opleve den helt særlige stemning på Glasmuseet i stearinlysets skær eller lade dig overraske i den dunkle, fugtige fangekælder i Det gamle Rådhus Det gamle Rådhus og Siamesisk Samling.
Der kræves billet til adgang på Glasmuseet og Fregatten:
Glasmuseet: 50 kr.
Fregatten: 50 kr.
Det gamle Rådhus og Siamesisk Samling: Gratis adgang.