Oplev highlights fra oldtidens Djursland

Kom med på omvisning i vores nye udstilling i Grenaa, tirsdag den 12. september 2017, kl. 19 – 21 på Museum Østjylland, Søndergade 1 i Grenaa.

01. september 2017

Der er masser af historiske og arkæologiske perler blandt de mange genstande i Museum Østjyllands nye udstillinger ”Fire veje til Norddjurs” i Grenaa. Men nogle fund springer særligt i øjnene. Nu kan du sammen med museumsinspektør Lisbeth Wincentz komme på en rundvisning blandt de allerbedste arkæologiske fund og høre de fascinerende historier bag dem.

Omvisning: ”Det bedste fra de nye udstillinger”, tirsdag den 12. september 2017, kl. 19 – 21 på Museum Østjylland, Søndergade 1 i Grenaa.
Billet 50 kr.

Køb/hent din billet her

Der blev bygget tusinder af gravhøje i bronzealderen især mellem 1700 og 1000 f. Kr. I Museum Østjyllands nye udstilling ”Fire veje til Norddjurs” kan museets gæster opleve nogle af de fantastiske og fineste genstande, der er fundet i gravhøje fra bronzealderen på Djursland.
Der er naturligvis også tekster, hvor man kan læse om de fine fund. Af pladshensyn er det langt fra alle oplysninger fra udgravningerne, man som museumsgæst kan læse, se og lytte sig frem til i udstillingerne.

”I aftenens foredrag løfter vi sløret for, hvad en lille håndfuld særligt spændende høje fra vores omegn gemte. Du kan for eksempel høre om, hvordan højene blev bygget, hvordan gravene og gravskikken var og hvem, der blev begravet, ” fortæller Lisbeth Wincentz om aftenens program.

Kun det bedste

Lisbeth Wincentz skummer så at sige fløden fra de nye udstillinger og fortæller om de allerbedste fund. Og hvad er så et særligt godt fund? Er det et stort fund? et sjældent fund? Eller et kostbart fund? Lisbeth Wincentz giver sit bud: ”Et særligt godt fund har nok altid et element af sjældenhed over sig. Det kan være selve genstanden, fundomstændighederne, den historie, der kan fortælles, eller størrelsen, der er udslagsgivende. I en grav i Trustrup lå f.eks. en meget smukt dekoreret bronzeøkse. Som noget enestående kunne man se, hvordan den havde været skæftet. Fra en anden grav ved Albøge stammer et meget usædvanligt redskabssæt af bl.a. en meget fintandet bronzesav og en fiskekrog. Og fra Koed har vi en sjælden ”hjulnål”, der både var en dragtnål, men som måske også blev brugt som kvindens forsvarsvåben”, fortæller hun.

Billetter til det bedste

Det koster 50 kroner at opleve highlights fra de nye udstillinger. Dog er der gratis adgang for medlemmer af Museumsklubben og Museumsforeningen for Ebeltoft og Omegn.

Køb/hent din billet her

Kan du komme gratis ind, skal du også reservere dine billetter. Du kan også hente dine billetter i butikken på Museum Østjylland.

For mere information kontakt museumsinspektør Lisbeth Wincentz på 3051 4893 eller lw@museumoj.dk