Oplev arkæologiske højdepunkter fra året, der gik

Kig forbi Museum Østjylland i Kulturhuset, og oplev museumsinspektørerne Benita Clemmensen og Ernst Stidsing fortælle om det bedste fra arkæologien på museet i 2017.

Interessen har været stor for den nye oldtidsudstilling Livet ved Fjorden på Museum Østjylland. Hør mere om arkæologernes omfattende arbejde med udstillingen, når der er foredrag om arkæologernes arbejdsår. Her er det børn, der kigger nærmere på den ofrede kvinde fra Bjerregrav Mose.

06. december 2017

Hvert år på denne tid gør arkæologerne på Museum Østjylland status over året, der gik. Hvilke spændende fund dukkede op af den østjyske jord, er der åbnet nye arkæologiske udstillinger og ikke mindst: Hvad har alle detektorførerne mon fundet og bragt ind til museet i årets løb?

Foredrag: Arkæologernes arbejdsår, onsdag den 6. december 2017, kl. 19 - 21 på Museum Østjylland, Kulturhuset i Randers. Billet 50 kr.

Arkæologerne på Museum Østjylland har haft et travlt arbejdsår, især præget af to store Aarhus udstillingsåbninger i Randers og Grenaa under europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Desuden har museets arkæologer haft hænderne dybt begravet i flere spændende udgravninger og flotte detektorfund.

”I år vil vi i foredraget primært fokusere på den nye oldtidsudstilling i Randers Livet ved Fjorden, der åbnede i oktober. Vi kommer ikke til at fortælle så meget om, hvad man kan se i udstillingen, men mere om det store arbejde, som ligger bag, ” fortæller overinspektør Ernst Stidsing, der var en af de drivende kræfter i udstillingsarbejdet.

”Som noget helt specielt vil vi tage publikum med bag kameraet og filmene i udstillingen, hvor blandt andet bronzestøberens og jernsmedens arbejde bliver præsenteret. Men også udstillingens mange fine illustrationer og forfatter Merete Pryds Helles oldtidshistorier får nogle gode ord med på vejen, ” lover Ernst Stidsing.

Bopladser, veje, landsbyer og grave

2017 har budt på mange spændende udgravninger og fund for museets feltarkæologer. Blandt andet har de udgravet sporene efter istidsjægernes boplads, stenalderbøndernes veje samt jernalderfolkets landsbyer og grave.

”Vi glæder os til at vise billeder fra årets udgravninger, som vores gæster altid er meget interesserede i. Det er en unik mulighed for at komme tæt på vores arkæologisk arbejde ude i felten, som jo ellers er utilgængeligt for de fleste, ” siger museumsinspektør Benita Clemmensen.

Detektorfolk indleverer mere og mere

Flere og flere detektorførere svinger detektoren og finder stadig flere fund.

”Vores arbejde med at registrere detektorfundene tager en del tid. Men det et delikat krydderi i hverdagen, når detektorførerne kommer ind med deres flotte fund, ” siger Benita Clemmensen.

Som afslutning på det traditionsrige foredrag vil Benita Clemmensen og Ernst Stidsing løfte sløret for, hvad arkæologerne skal arbejde med i 2018. Der bliver nok at tage fat på!

Billetter til arkæologernes foredrag

Det koster 50 kroner at høre om det bedste arkæologi fra 2017. Der serveres kaffe og kage. Gratis adgang for medlemmer af Museumsklubben, Museumsforeningen for Ebeltoft og Omegn og Djurslands Museumsforening.
Køb billetter på museumoj.dk under ”Program i 2017”. Reserver også gratis billetter her.

Du kan også hente dine billetter i butikken på Museum Østjylland.

For yderligere information kontakt museumsinspektør Ernst Stidsing på 8712 2622 eller på es@museumoj.dk