Museums-jul for fulde gardiner

I år skal alle sætte kryds ved lørdag den 18. november, hvor udstillingen ”Det er bår’ dæjlig – The Julekalender”, julesalg i butikken og årets hæsblæsende nissejagt begynder.

Julen skydes nu snart i gang på Museum Østjylland, og dermed går jagten også ind på nisser i Museum Østjyllands gange og kringelkroge. De små ballademagere har sat deres nisse-spor rundt omkring på museet. Alle børn og deres voksne inviteres til at følge de røde nissespor, løse opgaven og blive nisse-detektiv.

09. november 2017

Begynder julen den 1. december? Eller måske allerede efter efterårsferien? På Museum Østjylland i Randers er de ikke i tvivl: Når årets juleudstilling med nissejagt og julerier i butikken åbner, så er julen skudt i gang!

Jul på Museum Østjylland med nissejagt, juleudstilling og julerier i butikken, lørdag den 18. november – lørdag den 30. december 2017 på Museum Østjylland, Kulturhuset i Randers.

I år er det både sikkert og vist, at museums-nisserne rykker ind i udstillingen på Museum Østjylland, og de har virkelig travlt med forberedelserne i år. Museumsnissernes ynglings-julekalender er naturligvis The Julekalender, hvor de kendte nisser Hansi, Fritz og Günther taler jysk-engelsk. Museumsnisserne har altid selv drømt om at være med i en Julekalender, så de også kan blive kendte. Derfor er de nu gået i gang med at filme en ny julekalender!

Hjælp børn, hjælp!

Museums-nisserne har dog brug for børns hjælp til at finde de sidste rekvisitter, så det bliver en rigtigt spændende julekalender.

”I årevis har vi her på museet haft en godt forhold til museums-nisserne. Men der er jo lidt spræl og ballade i dem, men vi har observeret, at hvis vi og børnene hjælper dem lidt i årets løb, går samarbejdet lidt bedre, ” forklarer juleinspektør Lisette Berg Andersen.

I år har nisserne bedt om hjælp til at finde otte rekvisitter til den julekalender, som de er ved at lave. Den opgave, håber museet og Lisette Berg Andersen, at børnene vil hjælpe nisserne med.

De juler i butikken

Der er skruet helt op for julerierne i butikken med lækkerier og pynt til julegave, kalendergave, værtindegave eller måske til egen forkælelse. I år fylder julesagerne ekstra godt i butikken, og årets julegaveidé kunne være de lækre Randers Handsker, som museet for første gang har taget ind i sortiment.

Mange gæster har det også som en juletradition at hente årets julesennep og julemjød i museets butik, og de bliver naturligvis ikke skuffede i år. Delikatesserne er klar på hylderne.Det er også gode ideer til årets mandelgave, som lækker chokolade og kage fra Honningkagehuset i Christiansfeld, gammeldaws kandis lavet på snor eller lokalhistoriske bøger fra Randers.

Julepynt a la Gertrud til salg

De søde damer i butikken har ladet sig inspirere af Gertrud Sands evne for julepyntning(!) og har pyntet en stand i butikken med julesager a la Gertrud. Julepynt i den knapt så æstetiske skala.

”Det er ikke den gode smag, der hersker her, men festligt er det. Og har de fleste af os i virkeligheden ikke en svaghed for pynt, som er lidt kitschet? ” smiler butiksbestyrer Kristina Jønsson.

Der er gratis adgang til julen på Museum Østjylland.

For mere information kontakt museumsinspektør Lisette Berg Andersen på 2279 5432 eller på lba@museumoj.dk