Hør om tyveknægte, svindlere og løse fruentimmere

Kom til en kort fortælling om fanger i Randers Arrest i 1800-tallet på onsdag den 15. marts, kl. 11 – 11.20 på Museum Østjylland, Kulturhuset i Randers.

06. marts 2017

Historier fra samfundets bund i er i fokus, når Museum Østjylland byder på en lille fortælling om et tankevækkende og lidt overset emne: Fanger, der var indsat i Randers Arrest i 1800-tallet.
Kig forbi museet til 20 minutters fængslende fortælling om mennesker anklaget for alt fra tyveri til mord.

Små Fortællinger: Bag lås og slå, onsdag den 15. marts 2017, kl. 11 – 11.20 på Museum Østjylland, Kulturhuset i Randers.

Det er overinspektør Hanne Schaumburg Sørensen, der fortæller om de fanger, der opholdte sig i Randers Arrest i 1800-tallet. De indsatte i var en broget flok af kvinder og mænd fra samfundets bund, der blandt andet var anklaget for tyveri, svindel, utugt og mord.

”Det er mennesker, man yderst sjældent støder på i det historisk kildemateriale, da de ellers ikke gjorde meget væsen af sig. Deres liv var barskt og hårdt, og ofte havde de ikke haft en reel chance for at få et godt liv, ” fortæller Hanne Schaumburg Sørensen.

Et kig i forbryderalbummet

Museet kender menneskenes historie, fordi Randers byfogeds strafferegister og Randers Arrests protokoller har bevaret oplysninger om hver fanges navn, fødested, alder, forbrydelse, straf med mere for tiden 1769 til 1919.
Efter det i 1860’erne blev almindeligt at bruge forbryderfotografier, blev det objektive fotografi et vigtigt supplement til den mere subjektive beskrivelse af den indsatte.
Den lille fortælling tager udgangspunkt i en række indsatte, der er afbilledet i det randrusianske forbryderalbum.

Der er gratis adgang.

For mere information kontakt overinspektør Hanne Schaumburg Sørensen på hss@museumoj.dk eller 87 12 26 42.