Flex de kreative muskler på Håndværksmuseet i ferien

Tag med til ferieaktiviteter for børn på Håndværksmuseet i Randers, tirsdag 17. oktober og torsdag 19. oktober kl. 12 – 16 på.

11. oktober 2017

Et superfint tog lavet af træ, malede halloween-ophæng og smukke smykker til pyntesyge piger. Det er blot nogle af de kreative aktiviteter, som alle børn kan være med til på Håndværksmuseet i efterårsferien. Her kan de være håndværkere for en dag og prøve kræfter med mange forskellige håndværk. De garvede frivillige håndværkere står klar med praktisk hjælp, gode råd og højt ferie-humør.

Ferieaktiviteter for børn på Håndværksmuseet, tirsdag 17. oktober og torsdag 19. oktober 2017, kl. 12 – 16 på Håndværksmuseet, Lille Rosengård 16 i Randers.

Museet har samlet en række lækre materialer, som kun venter på kreative børns hænder og fantasi. De frivillige håndværkere har forberedt en række aktiviteter, og her er lidt for enhver smag. ”Her er plads til både drengede piger og pigede drenge, og dem der ligger derimellem. Aktiviteterne er lavet sådan, at både fin- og grovmotorik kommer i sving. Vi har såvel aktiviteter, der griser og larmer, som små pusleting børnene kan sidde med. Der skal selvfølgelig være noget for alle, for børn er forskellige. Fælles for de fleste børn er dog, at de elsker at være kreative og arbejde med deres hænder, ” siger museumsinspektør og daglig leder af Håndværksmuseet, Inger Marie Hyldgård.

Så falder hammeren og andet sjovt

Til ferieaktiviteterne for børn på Håndværkmuseet kan du svinge smedens tunge hammer over det glødende jern. Du kan også lave fine, smykker i guldsmedens værksted eller kigge indenfor hos damefrisøren og sivfletteren, som også har linet hyggelige aktiviteter for børn op. I år kan de gæstende børn desuden male farverige halloween-ophæng, trykke kort og lave lækre småting af læder.

Afsted med toget

Årets specialdesignede efterårsferie-hit er det fine legetøjstog af træ, som tømrer- og snedkerafdelingen har tegnet specielt til børnene. I flere måneder har de gæve håndværkere været i gang med at save træstykker ud i forskellige størrelser, så børnene kan lave deres helt eget legetøjstog. Håndværkerne håber og tror, at rigtig mange børn vil have lyst til at lavet toget. I vinter- og påskeferien i foråret kan børnene derefter lave togvogne, som de kan sætte efter toget.
Der vil desuden være en lille skattejagt, som også de yngste børn kan deltage i. Det er gratis at deltage i aktiviteterne og besøge museet.