Børn vender kunsten på hovedet på Museum Østjylland i Grenaa

Begrebet Cyklus ses fra nye vinkler i den aktuelle særudstilling, ”Rethink Cyklus”, på Museum Østjylland.

09. oktober 2017

Prof Kunst Norddjurs med gæstekunstnere står bag det spændende projekt, og i uge 40 og 41 er det lokale skolebørns tur til at vende kunsten på hovedet! Museet har inviteret børn fra 5. og 6. klasse til lave egne værker af genbrugsmateriale, som drivtømmer, gammelt glas og andet godt. Værkerne udstilles nu på museet.
Ingen skal snydes for selv at lave genbrugskunst, så alle interesserede – store som små – inviteres desuden i efterårsferien ind på museet, hvor de kan skabe affaldskunst i gratis kunstworkshops.

Særudstilling: Rethink kunsten i børnehøjde, lørdag den 14. oktober – søndag den 22. oktober 2017 på Museum Østjylland, Søndergade 1 i Grenaa.
Udstillingen åbner med en lille fernisering fredag den 13. oktober kl. 15 – 16.

Workshop: Gentænk kunst med genbrug, tirsdag den 17., onsdag den 18. og torsdag den 19. oktober 2017 kl. 11 – 14 på Museum Østjylland, Søndergade 1 i Grenaa.

De udstillende voksen-kunstnerne har gentænkt begrebet cyklus på forskellige måder, og mange af kunstnerne har brugt affald fra Djurslands kyster i deres værker. For eksempel er den store krukke i museumsgåden lavet af gummidutter fra fisketrawl og fiskenet!

Skolebørn skaber kunst af affald

Elever fra 5. og 6. årgang skal i kunstworkshoppen – under kyndig vejledning af billedhugger og kunstkonsulent Pia Græsbøll – skabe deres egne kunstværker af genbrugsmaterialer akkurat som de voksne kunstnere.
Eleverne lærer teknikker, som de kan bruge i deres kreative proces, og de får mulighed for at save, lime og male, når de laver deres genbrugsværker.

”Idéen er, at børnene får indsigt i, at de kan skabe noget ud af alt det affald, havet giver os tilbage. At noget, som egentlig var smidt ud, kan bruges i en ny sammenhæng og blive en del af en ny cyklus. Samtidig lærer de meget om, hvordan de med enkelte teknikker og virkemidler faktisk kan skabe nogle ret fantastiske værker, ” fortæller Pia Græsbøll Ottesen, som selv udstiller på Museum Østjylland som en del af ”Rethink Cyklus”-projektet.

Kom og se børne-kunsten

Museets gæster får rig mulighed for at opleve skolebørnenes kunst, for værkerne udstilles i hele efterårsferien på Museum Østjylland. ”Vi udstiller naturligvis børnenes værker side om side med de professionelle kunstneres skulpturer, malerier og installationer. På denne måde bliver børnekunsten en del af Prof Kunst Norddjurs’ udstilling. Det bliver spændende at se, om vores gæster kan forskel! ” smiler museumsinspektør Tina Bjerregaard.

Lav dit eget affaldskunst

I efterårsferien er kan alle gæster på museet – stor som små – lade sig inspirere af de mange kunstværker og selv udfolde sig kreativt med genbrugsguldet. Pia Græsbøll står nemlig tre dage i ferien klar med materialer og værktøj. Kom og lav dit helt eget ”Cyklus-værk”!
Workshopperne er for børn og voksne med hang til kreative sysler og med stor skabertrang. Der er gratis adgang til udstilling og workshop.
Projektet er finansieret af Norddjurs Kommune.

For mere information kontakt museumsinspektør Tina Bjerregaard på tb@museumoj.dk