Bag byens døre – på byvandring i Randers

Kom med på byvandring i Randers, tirsdag den 2. maj 2017, kl. 16-17:30. Mødested: Foran Kulturhuset.

28. april 2017

Byen er fuld af gemte og glemte historier. Dem kan du nu høre om, når Museum Østjylland sætter fokus på livet bag byens døre. Oplev fortællingerne om lokale personligheder som den kun 17-årige giftmoderske, den filantropiske læge og den korrupte amtmand, når der er byvandring i Randers midtby.

Bag byens døre: Byvandring i Randers, tirsdag den 2. maj 2017, kl. 16 – 17:30.
Mødested: Foran Kulturhuset.

Arkivar Tina Knudsen Jensen og museumsinspektør Hanne Schaumburg Sørensen har i fællesskab ledt i museets og arkivets gemmer. Her har de fundet en række interessante historier fra Randers’ fortid. Historier, der med udgangspunkt i byens smukke døre fortæller om de mennesker, der gennem de sidste par hundrede år har været med til at præge bybilledet og byens udvikling.

Men det er ikke kun byens prominente, velhavende borgere, som du kan lære bedre at kende på byvandringen på tirsdag. ”Det er langt fra kun blandt byens velhavende borgere, at de spændende livshistorier udspiller sig. Vi har også flere fortællinger på byvandringen om de mere ”usynlige” borgere, der levede helt almindelige liv eller arbejdede på bunden af samfundet. Det er ikke mindre interessant, og det giver et mere nuanceret billede af livet i købstaden Randers”, fortæller Hanne Schaumburg Sørensen.

På turen rundt i Randers gøres der blandt andet stop ved historiske døre i Rådhusstræde, Staldgårdsgade, St. Voldgade, Houmeden og Brødregade.
Husk fornuftigt fodtøj.

Billetter til fortiden

Det koster 50 kroner at deltage i byvandringen om byens døre og de liv, der har udspillet sig bag dem. Dog er der gratis adgang for medlemmer af Museumsklubben og Museumsforeningen for Ebeltoft og Omegn.

Køb billetter her

Kan du komme gratis ind, skal du også reservere dine billetter her. Du kan også hente dine billetter i butikken på Museum Østjylland.

For mere information kontakt Hanne Schaumburg Sørensen på tlf. 2113 1793 eller på hss@museumoj.dk