Videokunst og forliste sømænd i Kulturhuset

Jacob Tækkers kunstvideo ”Sea of love”, vises løbende i Kulturhusets forhal på storskærmen i september 2016 og i ”Tidshjulet” på Museum Østjylland den 2. – 4. september 2016 kl. 10 – 16.

26. august 2016

Forliste sømænd i redningskranse – som viser sig at være klonede udgaver af kunstneren selv - driver rundt på havet i solnedgangens skær. Et scenarie som udspiller sig i Kulturhuset i september, hvor Jacob Tækkers kunstvideo ”Sea of Love”, vises for Kulturhusets gæster.

Fremvisningen er kommet i stand, da Randers Kommune deltager i Urban Lab, et tværkommunalt projekt, der undersøger fremtidens byrum, og hvordan det bruges. Otte midtjyske kommuner deltager. Urban Lab har i en konkurrence afholdt af Culturebits vundet rettighederne til at vise Jacob Tækkers kunstvideo "Sea of Love". Det håber projektleder Tone Lassen, at mange gæster i Kulturhuset vil benytte sig af.

”Det er et værk, som kan opleves og forstås på flere niveauer. Da jeg så det første gang, tænke jeg: Hvad er det her?! Men man kan opleve videoen blot som et fascinerende og finurligt indslag. Men det kan også pege videre ud på tidens udfordringer med flygtningestrømme og menneskelige værdier. Videoen kan ses på mange niveauer, ” mener Tone Lassen.

Hvem er Jacob Tækker?

Kunstneren bag kunstvideoen i Kulturhuset er født i Sønderborg i 1977 og uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi. Jacob Tækker har udstillet på museer og gallerier i Danmark – blandt andet på Randers Kunstmuseum – og i udlandet. Han laver videokunst, der beskæftiger sig med emotionelle tilstande, tilværelsens rutinepræg og menneskets forestillinger og bevæggrunde for dets handlinger.

Det er gratis adgang.

For yderligere information kontakt museumsinspektør Majbritt Løland/Randers Kunstmuseum på 86 42 29 22 eller projektleder Tone Lassen/Urban Lab på 51 56 24 39.