Tørst efter viden? Nyt museumsprogram er klart!

Så er det tid til at tanke op! Ikke længere med andesteg og lun gløgg men nu med viden, oplevelse og eftertanke. Museum Østjyllands nye program for januar - april 2016 udkommer i disse dage, og der er topmodeller, unge-fotos, ord-dueller og bybrande at glæde sig til!

15. januar 2016

Nyt program fra Museum Østjylland, januar - april 2016 er nu på gaden

De kommende vinter- og forårsmåneder lokker med et varieret udbud af interessante, underholdende – og gratis! – museumsoplevelser for alle i Randers, Grenaa og Ebeltoft. Programmet kan ses på museets hjemmeside her - eller du kan tage en af de mange udsendte foldere.

Historisk ungdom

Du kan blandt andet få et unikt indblik i ungdomslivet i museets nye særudstilling ”Ung i Randers 1978-79”. Udstillingen består af en lang række fotos af randrusiansk ungdomsliv med fester, kærester, druk, ballade og alvor for snart 40 år siden. Billederne er taget af fotograferne Finn Larsen og Lars Johansson.
På museet i Grenaa er det modellerne, der indtager museet i den nye særudstilling ”Topmodeller – smukke linjer, stolte skuder og brede agterspejl”. Udstillingen viser en række smukt udførte skibsmodeller indsamlet fra landet bedste skibsbyggere.

Vitaminer til hjernen

Det klassiske museumsforedrag om et kulturhistorisk emne er altid populært på Museum Østjylland. I de kommende måneder byder museet i Kulturhuset på et foredrag om dåbsdragter, hvor konservator og historiker fortæller om dåbstraditioner og arbejdet med dragterne.
Bag Ebeltofts stokroser og bindingsværk gemmer der sig historier om bybrande, epidemier og fallitter. Hør de tankevækkende historier til byvandringen ”Katastrofernes Ebeltoft” i marts.
Og så har to af museets medarbejdere med hver deres speciale kridtet skoene til en hed duel på ord om jernalderen på Randersegnen. Det bliver ikke kedeligt!

Børnenes museum

Børnene er hyppige gæster på museet, og de kommende måneder er der naturligvis også oplevelser for dem.
Kulturhusdagen i marts er altid et tilløbsstykke, hvor børn, forældre og bedsteforældre kigger forbi til et festklædt Kulturhus i Randers, gearet til en dag med musik, workshops, oplæsning, sværdkamp, omvisninger og meget mere.
I Grenaa og Ebeltoft er der vinterferie- og påskekonkurrencer på programmet. I Grenaa inviteres alle børn til at bygge deres egen skibs-topmodel af genbrugsmaterialer, ispinde og skydeklare limpistoler!

Fire måneders kulturelle tilbud

Programmet fra Museum Østjylland dækker denne gang vinter- og forårsmånederne januar - april, og dermed er det hurtigt at orientere sig i.

Der er gratis adgang til museet.

For yderligere information kontakt museumsinspektør Karen Buch Dubery på telefon 8712 5644/ 5150 9611.