Efterårsferien på Museum Østjylland i Kulturhuset

Det kreative værksted på Museum Østjylland er spækket med perler, glanspapir og alverdens dimsedutter, så nu er det på tide at kaste sig ud i en god gang hygge! I efterårsferien kan du nemlig flexe de kreative muskler og lave din egen hemmelige mini-dør, når museet inviterer indenfor i det hyggelige ferie-værksted.

17. oktober 2016

Står du og mangler en hemmelig dør?

Museum Østjylland inviterer indenfor i varmen til kreativt værksted for børn og barnlige sjæle. Emnet er døre, stærkt inspireret af museets aktuelle særudstilling ”Bag Døren”. Udstillingen giver at kig ind bag de randrusianske døre, hvor livet er levet på godt og ondt i århundreder. De gamle døre gemmer på fortællinger om byen, dens indbyggere og deres huse.
Ferie-værksted på Museum Østjylland, tirsdag, onsdag og torsdag den 18., 19. og 20. oktober 2016, kl. 11 – 15 på Museum Østjylland, Kulturhuset i Randers.

Din dør, du bestemmer

Døren, du laver på det kreative værksted, kan du bruge som personlig dekoration på dit værelse.  Eller du kan sætte den op i et fjernt hjørne af huset og bilde din lille fætter ind, at det er en hemmelig dør ind til en magisk verden!
Museet har en glimmer, papir og alverdens dimsedutter, som du kan pynte med og dermed lave din dør helt personlig. Hvordan skal din dør se ud? Hvem bor bag din dør? Du bestemmer.

”Du er også meget velkommen til at tage ting med hjemmefra. Stort set alt kan bruges. Allervigtigst er det faktisk, at du husker at tage den gode fantasi med! ” siger Jesper Nørskov, der er tovholder på arrangementet.

Mangler du inspiration til din minidør, kan du altid gå på opdagelse i museets udstilling ”Dag døren”. Her er også en skattejagt for de mindste.
Det er gratis at deltage i arrangementet.

For mere information kontakt Jesper Nørskov på 3169 0368 eller på jnp@museumoj.dk

Sidste chance for at se Bag Døren

Efterårsferien er samtidig den sidste chance for at se efterårets særudstilling "Bag Døren - gemte fortællinger fra Randers". Med udgangspunkt i en samling fine gamle døre fra Randers, kommer man tæt på Randers og byens beboere. Oplev blandt andet historien om tjenestepigen på kvisten, borgmestersekretæren, der gemte alt, fangerne i arresten og fabrikanten på tobaksfabrikken. Og ikke mindst beretningen om de bydele, der forsvandt med saneringerne i 1950’erne og 1960’erne. 
Sidste dag er søndag den 23. oktober.