Rundvisning ved fiskerlejet i Fjellerup torsdag den 28. juli

Rundvisning: Fiskerlejet Fjellerup, torsdag den 28. juli 2016, kl. 19 – 20. Mødested: Blå Flag Station ved Fjellerup

21. juli 2016

Skøn strandtur og genfundne fotografier

Der er mulighed for både frisk havluft og lun læ, når Museum Østjylland inviterer alle hav- og fiskeriinteresserede på en vandring ved fiskerlejet Fjellerup. Denne aften er der fokus på både en strandtur med fortællinger om fiskeri ved Fjellerup Strand og på en bunke stemningsfulde fotografier fra stranden. Fotografier, som museet frygtede, var gået tabt, men som nu kan nydes af aftenens gæster.

Rundvisning: Fiskerlejet Fjellerup, torsdag den 28. juli 2016, kl. 19 – 20. Mødested: Blå Flag Station ved Fjellerup

Det er Bent Sølyst fra Fjellerup og Omegns Borgerforening og museumsinspektør Søren Madsen, der i skøn forening fortæller om det tidligste fiskeri ved Fjellerup Strand. De fortæller på strandturen på den vestlige del af fiskerlejet, og turen går blandt andet omkring familien Aabenhus’ røgeri.

Billederne, der var væk i et halv århundrede

Som en del af turen inviterer Søren Madsen indenfor i Blå Flag station, hvor han vil vise turens gæster en række fotos fra Fjellerup Strand fra 1950’erne. De er taget af Nationalmuseet, gemt på et loft i et halvt århundrede og dukkede sidste år op til stor glæde for museet.

”Vi blev meget glade, da billederne dukkede op. Vi havde på fornemmelsen, at de fandtes, da vi vidste, at David Yde-Andersen, manden bag optagelserne, også har optaget film ved Fjellerup”, fortæller Søren Madsen.

Hvem er det på billederne?

Museet vil meget gerne have hjælp til at få sat navn på personerne på fotografierne. Måske kan aftenens gæster på rundvisningen hjælpe.

”Billederne er fra sidst i 1950’erne, så der er mange lokale, der vil kunne huske personerne på billederne – måske er nogle af de lokale endda selv med! Det vil være en kæmpe hjælp for vores arkiv, hvis vi ved, hvem der blev fotograferet den sommerdag for 60 år siden”, slutter han.

Kæmpetun og lynhurtige cykler

Udover fotografierne har de to fiskeri-kyndige herrer underholdende beretninger og hele og halve tjæreduftende sandheder om fiskeriet gennem tiderne. Vidste du for eksempel, at fiskerne engang fangede kæmpetun ved Djurslands kyst? Eller at en lokal fiskehandler i 1930’erne kunne cykle så hurtigt til Randers, at silden stadig gispede, da den ankom til fiskemarkedet? Hør mere om disse og en masse andre historier, når der er vandring med fisk ved fiskerlejet Fjellerup.

Der er gratis adgang.

For mere information kontakt museumsinspektør Søren Østergård Madsen på 8712 2617 eller på sm@museumoj.dk