Ramt af vinterferie? Så tag på Håndværksmuseet!

Hestesko, læderarmbånd, nøgleringe – og smukke krøller tryllet frem med vand og sugerør! Så er der kridtet op til to sjove vinterferiedage for kreative børn på Håndværksmuseet. I museets værksteder glæder de frivillige håndværkere sig til at instruere og guide børnene i en række gode, gamle håndværk.

08. februar 2016

Vinterferie på Håndværksmuseet

Der er sjove og kreative vinterferieaktiviteter for børn tirsdag den 16. og torsdag den 18. februar, begge dage kl. 12 – 16 på Håndværksmuseet, Lille Rosengaard i Randers.

De frivillige håndværkere har igen i år lagt hovederne i blød for at finde på kreative ting og sager, som børnene kan lave. Det er der kommet en række sjove og kreative aktiviteter ud af:

Du kan blandt andet:

•         Smede en mini-hestesko! Traditionen tro har smeden tændt op i essen, så børnene kan prøve at smede.
  •         Arbejde med læder hos handskemageren og lave en lækker nøglering med lædervedhæng.
  •         Trylle med vand og sugerør hos damefrisøren og lave de fineste krøller i håret.
  •         Lave et flot læderarmbånd inde hos guldsmeden. Armbåndet kan bruges af både piger og drenge.
  •         Flette forskellige nyttige og sjove ting af siv og naturmaterialer hos sivfletteren.
  •         Konstruere dit livs første - og måske eneste - skammel. Snedkeren har igen fundet på en ny ting, som børnene kan lave: En skammel af træ.
  •         Udfolde dig som maler! Maleren har fået en stor sending sparegrise i mange modeller hjem. De venter bare på at blive malet og dekoreret smukt af vinterferiebørnene.

Der er noget for både piger og drenge, store og små, der har lyst til at bruge deres hænder. Børnene skal dog have nået skolealderen for at kunne magte opgaverne.
Børnene får naturligvis deres produkter med hjem.

Husk posen!

Det er museets erfaring, at medfølgende voksne får hænderne fulde af flere og flere produkter, som børnene har lavet, i takt med at de kommer rundt på til værkstederne. Museet anbefaler derfor, at de voksne medbringer en bærepose!

Og noget for de mindste

For de små søskende, der af sikkerhedsgrunde ikke må smede, og som måske ikke magter de andre opgaver, har Håndværksmuseet arrangeret både en skattejagt og en ”slå søm i”-aktivitet.

Der er gratis adgang til alle aktiviteterne! For mere information kontakt museumsinspektør Inger Marie Hyldgård på telefon 8712 2641.