Kom med på en tur i Ebeltofts skandaløse fortid torsdag den 20. oktober

Byvandring: Skandale, bedrageri og underslæb, torsdag den 20. oktober 2016, kl. 14 – 15 på Museum Østjylland i Ebeltoft. Mødested: Det gamle Rådhus

17. oktober 2016

Der er så fint og idyllisk i Ebeltoft, men samtidig har det ikke skortet på skandaler i købstadens 700 år lange historie. Her har levet smuglere, pengepugende præster og embedsmænd med fingrene langt nede i byens pengekasse.
Hør om alle tiders skandaler i Ebeltofts gennem tiden, når Museum Østjylland inviterer på skandaløs byvandring i den idylliske ramme.
Mødested: Det gamle Rådhus

”Man behøver ikke lede længe for at finde de grimme historier under overfladen: Bedrageri, underslæb og alle mulige skandaler”, fortæller museumsinspektør Lea Glerup Møller, der er tilrettelæggeren af dagens rundvisning til de mørkere kroge af Ebeltofts historie.

”Historien om apotekerens Lodvig og borgmesterens tjenestepige, der i begyndelsen af 1900-tallet havde et udenomsægteskabeligt forhold, var chokerende for offentligheden dengang. Men i dag har historien lagt et formildende slør over begivenhederne. Det gælder dog ikke for alle historier, jeg fortæller på turen rundt i Ebeltoft”, siger Lea Glerup Møller.

82 togvogne i Ebeltoft

Den tankevækkende byvandring, hvor noget af byens gamle snavsetøj bliver taget frem i offentligheden, rummer blandt andet historien om jernbanen i byen.
Ebeltoft fik en jernbaneforbindelse i 1901 til person- og godstransport. I 1920’erne var det dog ved at gå grueligt galt for jernbanen. Driftslederen anskaffede en helt urealistisk vognpark uden tilladelse fra bestyrelsen og dækning i jernbanens kasse. På et tidspunkt havde byen ikke mindre end 82 togvogne!
Hvordan den historie endte, kan du høre på byvandringen. Lea Glerup Møller lover også at fortælle historierne om nogle af de mennesker, der har siddet i fangekælderen og arresten i Ebeltoft.

Det er gratis adgang.

For mere information kontakt museumsinspektør Lea Glerup Møller på 2113 0931 eller på lgm@museumoj.dk