På sporet af de stolte skuder i Grenaa i efterårsferien

I efterårsferien kan alle ferieramte børn jagte spørgsmål og svar blandt skuderne, når museet i Grenaa inviterer til en sjov og hyggelig feriekonkurrence for hele familien.

17. oktober 2016

Imens håndværkerne saver, banker og roder på overetagerne, kan Museum Østjyllands store og små gæster besøge særudstillingen ”Topmodeller” i stueetagen. Udstillingen viser de fineste skibsmodeller fra museets samling. I efterårsferien kan alle ferieramte børn jagte spørgsmål og svar blandt skuderne, når museet inviterer til en sjov og hyggelig feriekonkurrence for hele familien.
Efterårsferiekonkurrence, lørdag den 15. oktober – søndag den 23. oktober 2016, kl. 12 – 15 på Museum Østjylland, Søndergade 1 i Grenaa.

Efterårsferien på Museum Østjylland i Grenaa

Det er efterhånden blevet en tradition, at museet i efterårsferien byder på en lille konkurrence. I år handler det om at gætte den rigtige båd mellem de mange både i særudstillingen.
Hvilket båd har for eksempel huller i bunden?
Og hvilket skib er givet i gave til en kronprins?
Alle både og svar finder I rundt om i udstillingen. Men hold øjnene åbne og opmærksomheden skarp – kun de bedste opdagere finder alle svarene!
Museet udtrækker en præmie blandt de rigtige besvarelser. Vinderen får direkte besked.

Børn bygger både

I udstillingen ”Topmodeller” kan børnene efter båd-jagten slappe lidt af i legehjørnet, hvor de kan hygge sig med at bygge deres helt egne topmodeller i LEGO.
Forældre eller bedsteforældre kan også puste ud og gå på opdagelse i museumsbutikken imens. Hylderne er fulde af fristende fine ting og sager, både gode gaver og måske lidt til selvforkælelse. Hvem kan ikke bruge en tidlig julegave?

Nye faste udstillinger lige om lidt

Arbejdet med de nye permanente udstillinger skrider planmæssigt fremad, så alt er klappet og klart den 28. januar 2017, hvor der kommer et brag af en åbning. Arbejdet med udstillingerne involverer også en ombygning af museets indre – naturligvis med respekt for den gamle, fredede købmandsgård.
Det er gratis adgang til museet.

For mere information kontakt museumsinspektør Tina Bjerregaard på tb@museumoj.dk eller på 4048 6530.