Om trykkere og andet godtfolk

Håndværksmuseet inviterer indenfor til en kort fortælling om et liv som trykker. Det er på torsdag den 28. januar kl. 13-13.20 på Håndværksmuseet, Lille Rosengård 16 i Randers. Kom ind og få et fascinerende kig ind i et langt og travlt arbejdsliv som trykker.

22. januar 2016

Små Fortællinger skydes i gang på Håndværksmuseet

At fortælle stort og småt fra 45 års arbejdsliv på en lille halv time kan synes umuligt. Ikke desto mindre er det netop det, som trykker Henning Bjarnskov fra Håndværksmuseet i Randers nu kaster sig ud i.
På museet er det nemlig igen tid til de populære ”Små Fortællinger”, hvor museets gæster denne gang får et fascinerende kig ind i et langt og travlt arbejdsliv som trykker.

Små Fortællinger: Mit liv som trykker, torsdag den 28. januar 2016, kl. 13 – 13:20 på Håndværksmuseet, Lille Rosengård 16 i Randers.

De frivillige håndværkere på museet har tilsammen mange hundrede arbejdsår bag sig, så historierne om arbejdsliv som optiker, murer, frisør og trykker står i kø. Når trykker Henning Bjarnskov nu åbner erindrings-sluserne til sin tidligere arbejdsliv, bliver det med garanti ikke kedeligt! Hør farverige anekdoter om festlige folk på Randers Amtsavis, kom tæt på aviskriser med lockouts og konflikter og hør om lange arbejdsdage og skiftende vilkår.

Fra arbejdsdreng til etikettrykker

Som ganske ung begyndte Henning Bjarnskov som arbejdsdreng på den travle Randers Amtsavis, og i årene derefter arbejdede ham som trykker på skiftende arbejdspladser. Et omskifteligt arbejdsliv, hvor Henning Bjarnskov trivedes blandt en masse festlige typer.
Senere kaldte bogstaverne hos Antonsen og Avery, hvor han blev i hele 35 år. Her trykte han etiketter, og især de sjove af dem ramte lige i Henning Bjarnskovs veludviklede humoristiske sans.

Sjove etiketter

Til det lille foredrag kan du se flere af de sjove og flotte etiketter, som Henning Bjarnskov var med til at lave, og som han nu glæder sig til at vise frem.
Og så bliver der naturligvis tid til en tur rundt i Håndværksmuseets veludstyrede trykkeri.

Der er gratis adgang.

For mere information kontakt museumsinspektør Inger Marie Hyldgaard 8712 5641 / 4012 0754.