Nu kan dine fotos fra #randersugen komme på museum

Randersugen har 40 års jubilæum i år. En perfekt anledning til at udstille Randersugen på Museum Østjylland!

08. august 2016

Så starter #randersugen

Museet danner den fysiske ramme for en udstilling med billeder fra Randersugen, uploaded af dig på det sociale medie Instagram med hashtagget #randersugen. De indsamlede billeder bliver vist på skærmen i museets installation, Tidshjulet, i løbet af den uge, som Randersugen varer.

”Vi opfordrer alle til at deltage og bidrage med deres fotos. Det er en ny måde at indsamle dokumentation om vores samtid. De sociale medier giver os en fantastisk mulighed for at fange billeder og stemninger, som vi ellers aldrig ville få ind i vores samling, ” siger Mathilde Storvang fra Randers Stadsarkiv.

Mathilde Storvang er kvinden bag initiativet og begejstret for de muligheder, de nye medier giver museerne. Tidligere har Randers Stadsarkiv og Museum Østjylland indsamlet information ved at opfordre folk til at hjælpe – enten ved at skrive eller give genstande. De nye medier afløser ikke det traditionelle indsamlingsarbejde, men de er et spændende supplement.

Masser af medier

Projektet #randersugen er et forsøg, hvor museet afprøver mulighederne ved de nye type medier, som omgiver os i dag.

”Det interessante ved Instagram er, at så mange bruger det. Vi behøver ikke opfordre til det. Og det er nemt at finde de relevante billeder via hashtags”, siger Mathilde Storvang, der mener, at de sociale medier kan gøre indsamlingsprocessen nemmere og mere demokratisk.

Finkultur og folkelighed

Hvis gæster og deltagere i årets Randersuge sætter hashtagget #randersugen ved et billede, vil Museum Østjylland automatisk trække billedet ind i en samling af billeder fra samtiden. Tag dine billeder fra hygge med vennerne, børneaktiviteter, fede koncerter, teaterforestillinger, regattaen, Randerspigen, Fjordløbet og alt muligt andet, der for dig signalerer Randersuge.
Billederne vil blive vist i Tidshjulet på Museum Østjylland i løbet af uge 33. Der kommer nye fotos til hver dag fra mandag til fredag.

Hvad så bagefter?

Efter Randersugen bliver projektet evalueret, og udvalgte billeder vil fremover indgå i arkivets permanente billedsamling. Alle de indsendte billeder vil du kunne finde på Instagram under #randersugen. De vil blive liggende her fremover.

Der er gratis adgang til udstillingen og museet.

For yderligere oplysninger kontakt arkivar Mathilde Storvang på ms@museumoj.dk