Når det regner i sommerferien...

Ferieaktiviteter for børn, tirsdag den 5. og torsdag den 7. juli 2016, kl. 12 – 16 på Håndværksmuseet, Lille Rosengård 16 i Randers.

27. juni 2016

Der der masser af kreativt sjov for børn på Håndværksmuseet i Randers! To dage i juli er museet nemlig fyldt af børn og frivillige håndværkere, som sammen laver gammeldags legetøj, kuffertmærker til ferieturen og meget andet godt.
Alle børn inviteres til at komme forbi til nogle hyggelige timer med fokus på kreativitet, historie og hyggeligt samvær.

Ferieaktiviteter for børn, tirsdag den 5. og torsdag den 7. juli 2016, kl. 12 – 16 på Håndværksmuseet, Lille Rosengård 16 i Randers.

Håndværksmuseet har arrangeret værkstedsaktiviteterne, hvor museets frivillige håndværkere hjælper børnene med at fremstille forskellige ting. Hvert år glæder de frivillige sig til at være kreative sammen med børnene, som kommer til museet i alle aldre. Det anbefales dog, at de har nået skolealderen for at kunne magte håndværket. Det gælder især hos smeden, som i år laver de spidse, spidse grillspyd.

Lav hvad du har lyst til

Der er ferieaktiviteter for enhver smag, når de frivillige liner en række forskellige aktiviteter op. Børnene kan hoppe på lige den aktivitet, de har mest lyst til og derefter cirkulere rundt til andre aktiviteter, hvis de vil. De mest flittige når gennem alle aktiviteter i løbet af dagen og kan stolte gå fra museet med favnen fuld af fine hjemmelavede sager.

Var det noget med en drillepind?

Hos handskemageren kan børnene lave en nøglering med lædervedhæng eller andre sjove småting af læder. Hos sivfletteren laver børnene med hjælp en såkaldt ”drillepind”, som er et gammeldags legetøj.
Legetøj er også emnet hos snedkeren, hvor børnene kan flekse deres kreative muskler og lave en vejtromle af træ. Guldsmeden hjælper børnene med at lave et flot hjemmelavet smykke. Bogtrykkeren laver sammen med børnene små postkort, der skal farvelægges og måske bruges til en feriehilsen til bedstemor.
Og så er der malerskole, hvor børnene kan dekorere kuffertmærker af træ, så børnene er klar til at rejse på langfart og ferie.

Nyt i år – foto hos fotografen

Som noget nyt er fotografens atelier åbent for ”tag-selv-foto”. Her kan gæster på museet tage billeder af børnene i de autentiske omgivelser (eller måske en selfie) med eget mobilkamera, som de fleste sikkert alligevel har i lommen.

Der er gratis adgang.

For mere information kontakt museumsinspektør Inger Marie Hyldgård på 40120754 eller imh@museumoj.dk