Kulturnatten rykker ind i Den gamle Købmandsgård i Grenaa

Kom forbi forbi Museum Østjylland på Kulturnatten i Grenaa. Vi har en mangfoldighed af kulturtilbud stående klar til gæsterne.

06. oktober 2016

Mangfoldigheden rykker ind i Den gamle Købmandsgård

Nattevandring i mulm og mørke, spændende kunstværker og en såkaldt ”genstandsbar”. Det er et udpluk af de mangfoldige kulturtilbud, der venter gæsterne, som kigger forbi Museum Østjylland på Kulturnatten i Grenaa.
Kulturnat: Djurslands mangfoldighed, fredag den 14. oktober 2016, kl. 18 – 22 Museum Østjylland, Søndergade 1, Grenaa.

I mangfoldighedens facetterede navn byder aftenen på museet på en rejse i musikkultur i ind- og udland, i kunstens verden, i lokale historier i mørket og i lækkerier fra genstandsbaren.
”Vi har rystet posten godt og grundigt i år, synes vi. Her er vitterligt kultur for enhver smag, enhver alder og for alles pengepung, da samtlige aktiviteter og shows er gratis”, fortæller museumsinspektør Tina Bjerregaard.

Eksotiske lyde fra Java

Elever fra Grenaa Gymnasium sparker Kulturnatten godt i gang med at spille på det såkaldte angklung. Instrumentet stammer fra Java, og hvert instrument består af en ramme med tre stykker bambus, som er meget nøje afstemt. Instrumenterne er lavet specielt til Grenaa Gymnasium, og på Kulturnatten vil 15 elever demonstrere deres færdigheder på instrumentet.
Angklung kan opleves kl. 19, 20 og 21.

Ørehængere og traditionel harmonikamusik

Denne aften vil Grenaa Harmonika Club underholde museets gæster med både kendte harmonikamelodier og gode, gamle klassikere, som alle kan synge med på.
Harmonikamusikken lyder kl. 19:30 – 20 og kl. 20:30 – 21.

Kunst blandt skuder

Kulturnatten byder også på en mini-særudstilling, når elever fra Grenaa Gymnasiums Billedkunst - og Visual Arts/design-hold udstiller deres værker. Kunsten udstilles blandt skibsmodellerne i museets særudstilling, Topmodeller.

Nattevandring for de modige

Arkivleder Trine Grejsen fra Grenaa Egnsarkiv skruer op for uhyggen på en nattevandring ud i det skjulte Grenaa. Her kan du høre om byens historie ved nattetide – og finde ud af, hvad der gemmer sig i skyggerne af den gamle købstad. Trine Grejsen vandrer ud i natten kl. 20.
Husk lommelygte!

Få en genstand i ”Genstandsbaren”

Smut en tur i den alkoholfrie bar ”Genstandsbaren” og hør mere om museets kommende, nye permanente udstillinger. Her har museumsinspektørerne Nina Adamsen og Søren Madsen fyldt barens hylder med en masse ”genstande”, som alle har en forbindelse til de nye udstillinger. Vælg en ting - og hør historien bag. Baren er åben hele aftenen!

Butikken bugner

Museumsbutikken byder naturligvis også på et mangfoldigt udvalg af varer denne aften. Kig forbi og find den helt rigtige gave eller lidt lækkert til weekenden.

Det er gratis adgang.

For mere information kontakt museumsinspektør Tina Bjerregaard på 4048 6530 eller på tb@museumoj.dk