Kulturhuset fejrer den festlige hverdag

Kulturhusdag 2016 ”Hverdagen i fest & farver”, lørdag den 5. marts 2016 kl. 10 - 16 i Kulturhuset Randers.

05. marts 2016

Hvad markerer det spirende forår bedre end det årlige festfyrværkeri af et kulturelt arrangement: Kulturhusdagen i Kulturhuset Randers!
Igen i år invitereres alle børn og voksne indenfor i det store hus til en dag smækfyldt med sjove, overraskende, hyggelige og interessante kulturelle oplevelser. Denne gang under temaet: ”Hverdagen i fest & farver”!

Se hele programmet for dagen her

I år glæder de tre institutioner i Kulturhuset, Randers Bibliotek, Randers Kunstmuseum og Museum Østjylland sig til at præsentere en lang række kulturelle lækkerbidskener. Oplev blandt andet børnenes ven, Sebastian Klein, underholde og fortælle om vilde dyr i Kulturhusets sal. Billetter til showene udleveres ved indgangen den 5. marts efter først-til-mølle-princippet.

Kultur i hele tre etager

Hele dagen kan Kulturhusets mange gæster gå på opdagelse i workshops, videokunst, omvisninger, høre fortællinger, se kunst og meget mere. Her nogle smagsprøver:

• På Randers Kunstmuseum kan du lave din egen kunstvideo i kunstmuseets videoworkshop. Mødre og andre kvinder over 18 år kan samtidig deltage i en Randers-udgave af kunstvideoen I AM SO FUCKING HAPPY af videokunstnerne Hanne Nielsen & Birgit Johnsen. Inspiration kan hentes i museets aktuelle udstilling HVERDAGSBILLEDER- videokunst i flere dimensioner.
  • På Randers Bibliotek kigger Dissing & Las forbi og giver den gas med en musikalsk fortolkning af Jacob Martin Strids bog ”Min mormors gebis”. Spil også ord-banko ud fra bogen ”Min mormors gebis”, lyt til højtlæsning af Jacob Martin Strids skønne historier og mal billeder med inspiration fra samme.
  • På Randers Stadsarkiv kan du se en guldgrube af festlige fotos fra hverdagen i Randers.
    Og på Museum Østjylland kan du hele dagen kaste dig ud i workshops, hvor du kan male minibilleder på kasserede diasrammer, lave robotter af skrottet it-udstyr, quizze om mystiske genstande eller tage en drabelig kamp med den mægtige mester i sværdkamp!

Familierne sætter kryds

Kulturhusdagen er gennem de sidste efterhånden mange år blevet et tilbagevendende kulturelt stoppested. En begivenhed, som mange familier sætter kryds ved i kalenderen, for ”Kulturdagen, det SKAL vi da med til”. Alle aktiviteter er gratis, og der er noget for enhver kulturel smag.
Så forskellige aktører som madskribenten Kirsten Hüttemeier i festlig nyfortolkning, Randers-fortælleren Henrik Kjærgaard-Jensen med gode fortællinger i ærmet og den kreative papirflettepige kigger forbi.
Kulturhusdagen skydes i gang med åbningstalen af kulturhusvalgsformand Mogens Nyholm i Kulturhusets sal kl. 10. Derefter letter kulturhusdagen til et festfyrværkeri af en dejlig dag!

Der er gratis adgang.

Kulturcaféen er åben hele dagen.

For mere information kontakt tovholdere på Kulturhusdagen, Majbritt Løland (Randers Kunstmuseum) på 86 42 29 22, Lena Koldsø (Randers Bibliotek) på 8710 6804 eller Mette Møller (Museum Østjylland) på 5160 0639.