Luksus-aften for voksne den 14. oktober: Kom tættere på det nordiske DNA

Kom til vidensfestivallen ”Tid til tanker: Det nordiske DNA”, fredag den 14. oktober 2016, kl. 18 – 22 i Kulturhuset Randers.

13. september 2016

Kulturhuset Randers inviterer nu til Vidensfestival for det voksne og kvalitetsbevidste publikum, der er nysgerrige på, hvad det nordiske DNA er for en størrelse.
Til vidensfestivallen ”Tid til tanker: Det nordiske DNA” kan du for en aften opleve den nordiske kulturs mange facetter i et omfattende og varieret program. Spotlyset er i fire aftentimer rettet mod tidens nordiske strømninger og byder på foredrag, mad, impressionistisk kunst, croquistegning, fortidens fortællinger, film, livemusik, fællessang og meget mere, alt set gennem nordiske briller. Mød forskere, formidlere og kunstnere i et program, der både byder på sanselige og kulinariske oplevelser og på tid til tanker.

Find det samlede program for aftenen her

Kulturhusets tre institutioner, Randers Kunstmuseum, Randers Bibliotek og Museum Østjylland har i fællesskab i de sidste måneder lagt hovederne i blød i håbet om at skabe et nyt, anderledes og attraktivt kulturelt tilbud til husets gæster. Et arrangement, som viser de mange spændende historier og den omfattende viden, der er i et hus som Kulturhuset.

”På tværs af huset syntes vi simpelthen, at vi manglede et tilbud om en rigtig luksus-aften med højt fagligt indhold serveret i en lækker indpakning. Et bombardement af kulturelle oplevelser som appellerede til det voksne publikum med plads til både fordybelse og nydelse. Der er mange kvalitetsbevidste og videbegærlige mennesker i Randers og omegn, der gerne vil inspireres, lære noget om nordisk kultur og samtidig blive lidt forkælede. Dem har vi en masse at tilbyde her i Kulturhuset”, fortæller museumsinspektør fra Museum Østjylland, Karen Dubery, der er en af tilrettelæggerne af vidensfestivallen.

Et luksus-program med lækkerier

Det er ingen hemmelighed, at med til en god aften hører lækkerier for smagsløg og lugtesans, så Kulturhuset kræser for gæsterne med drinks, nordisk tapas, kaffe og kage på de tre etager. Der er desuden klassisk livemusik og en DJ, der tænder op under den gode stemning.
Aftenen byder på en række forskellige aktiviteter og foredrag, og som gæst kan du vælge imellem blandt andet: Præsentation af den nordiske impressionist Theodor Philipsens verden med kunst og musik, rundtur i nordisk litteratur, film og musik, croquistegning og et kig over konservatorens skulder, afspænding og nordisk litteratur i skøn forening, nordisk musik og foredrag om formgiveren Jens Harald Quistgaard, der skabte designikoner til bord og hjem.
Programmet med tidspunkter og detaljer findes på museumoj.dk, randersbib.dk og randerskunstmuseum.dk

Norden er hot

At vidensfestivallen netop fik sit fokus på Norden i alle dens kulturelle afskygninger, var ikke en tilfældighed. Arbejdsgruppen omkring vidensfestivallen var hurtigt enige om emnet.

”Nordisk film, design, mad, musik, historie, kort sagt: Det nordiske DNA er oppe i tiden som aldrig før. Vi synes, at vi har en masse at formidle om netop det emne, så den lå lige til højrebenet for alle tre institutioner i Kulturhuset”, forklarer museumsdirektør Lise Jeppesen fra Randers Kunstmuseum.

Randers Bibliotek, Randers Kunstmuseum og Museum Østjylland håber, at vidensfestivallen ”Tid til tanker” vil blive en årligt tilbagevendende tradition på lige fod med f.eks. Kulturhusdagen.

Prisen for hele arrangementet er kr. 250 pr. person inkl. velkomstdrink, tapas, kaffe/kage samt de valgte aktiviteter.
Der er plads til 200 gæster.

Billetter købes på Randers Biblioteks hjemmeside under Det Sker

For mere information kontakt teamkoordinator Inger Nygaard Kaad fra Randers Bibliotek på 87106802 eller på ink@randersbib.dk