Katastrofer og gemte fjer i påsken i Ebeltoft

I påsken har Museum Østjylland linet op til såvel hygge som uhygge. Museet inviterer nemlig til både byvandring om uhyggelige historiske katastrofer i Ebeltoft og til en hyggelig påskeskattejagt efter æg, fjer og opgaver for hele familien.

22. marts 2016

Det er sgu uhyggeligt, du!

Ebeltofts stokroser, bindingsværk og toppede brosten er indbegrebet af en idyllisk købstad. Sådan har det ikke altid været. Byen har været ramt af større og mindre katastrofer, der gennem tiden har sat deres præg på byen og dens indbyggere. 
I dagene op til påske kan du gå med på en interessant byvandring og høre museumsinspektør Lea Glerup Møller fortælle om nogle af ulykkerne i Ebeltoft.

Byvandring i påsken: ”Katastrofernes Ebeltoft”, tirsdag den 22. marts 2016, kl. 14 – 15:30. Mødested: Det gamle Rådhus

Brand, stormflod, pest og kolera

Ebeltoft er flere gange blevet hærget af brande, blandt andet i 1698, hvor en større brand lagde den østlige side af Overgade fra Kurveleddet til Torvet øde. 
Tangdigerne, der skærmede byen mod havet, blev som stormflodsdiger gang på gang sat på prøve og måtte nogle gange give fortabt med oversvømmelser til følge. 
Sygdomme gik heller ikke Ebeltoft forbi, og byen har været ramt af ”fleckfeber”, pest og kolera. Men død og ulykke var ikke gjort med det, fortæller Lea Glerup Møller:

”I 1600-tallet var et af byens store problemer hekse! Situationen accelererede, da godsejeren, Jørgen Ahrenfeldt, bedre kendt som heksejægeren fra Rugård, indledte sin klapjagt på egnens hekse. De stakkels kvinder blev ikke levnet mange chancer for overlevelse”.

Påskeskattejagt i Siam

”Påskeferiekonkurrence”, lørdag den 19. marts – mandag den 28. marts 2016, kl. 12 – 15 på Siamesisk Samling og Det gamle Rådhus. 

For nu at begynde med hyggen, så kan alle nysgerrige, store som små, gå på opdagelse på Siamesisk Samling og i Det gamle Rådhus i påskeferien. Her har påskeharen nemlig været på spil, og han har gemt både fjer, æg og små opgaver blandt udstoppede dyr, kranier og funklende ting. - Og han har vist også været et smut i rådhusets fangekælder, så kig derned hvis du tør…
Er du frisk på det hele, deltager du samtidig i Museum Østjyllands påskekonkurrence om en hemmelig præmie!

For mere information om påskekonkurrencen, kontakt Tina Bjerregaard på 4048 6530 eller mail: tb@museumoj.dk.

For mere information om byvandringen, kontakt Lea Glerup Møller på 2113 0931 eller på 8712 2605.

Der er gratis adgang.