I Grenaa må du gerne gå med pistol i vinterferien…

Det vrimler med topmodeller på Museum Østjylland i Grenaa i denne tid. Museets nyåbnede særudstilling med de flotteste skibs-topmodeller fylder podierne i den gamle købmandsgård. Og nu kan du selv bygge din egen topmodel! I vinterferien inviteres alle børn og voksne nemlig til kreativ workshop bevæbnet med god fantasi og skarpladt limpistol!

08. februar 2016

Vinterferien på Museum Østjylland i Grenaa

Kom og byg din egen topmodel, bevæbnet med limpistol, tirsdag den 16. februar, kl. 12 – 15 på Museum Østjylland, Søndergade 1 i Grenaa. Særudstilling ”Topmodeller” med en række skønne skuder i miniformat er inspirationen til vinterferiens workshop.
Vores vinterferiekonkurrence kan du komme på fra lørdag 13. februar til søndag 21. februar - hver tirsdag til søndag kl. 12 – 15.

Topmodeller i alle afskygninger

I workshoppen er alt tilladt. Brug alskens materialer som skidt og skrammel, genbrugsmaterialer af enhver slags, ispinde, dåser, og hvad vi ellers kan finde i gemmerne. Du er også velkommen til selv at medbringe ting, som du gerne vil bygge en topmodel af.
Vi bygger ikke kun skibsmodeller, men lader fantasien få frit løb og skaber alle mulige ting: skibe, huse, biler, rumraketter – eller hvad vi ellers finder på undervejs.
Og så har vi naturligvis saftevand til de kreative og hårdtarbejdende børn, kaffe på kanden til de tålmodige voksne, og en småkage til alle, som vil være med.
Aktiviteten er for alle børn, der kan betjene en limpistol. Og for deres voksne, naturligvis.

Bliv skibsklog

Du kan også gå også på opdagelse i særudstillingen med de flotte skibsmodeller og løs opgaver undervejs – lær ord og begreber fra den maritime verden, så du kan komme tilbage til skolen og blære dig med, hvor ”skibs-klog” du er blevet!
Vidste du for eksempel, at mange af modellerne ikke findes mere i fuld størrelse?
Eller at man nogle gange borede huller i skibenes bund – med vilje?
Svarer du rigtigt på alle spørgsmålene, kan du deltage i museets vinterferiekonkurrence, hvor du kan vinde en hemmelig præmie. Vinderen – og hvad præmien er – afsløres i uge 8.
Konkurrencen er naturligvis for hele familien.

Butikken bugner

Mens børnene er på opgavejagt eller bygger fantastiske topmodeller i det kreative værksted, er der rig mulighed for at shoppe lidt i den bugnende museumsbutik. Bøger, smykker og brugskunst fylder hylderne, og hvad med nogle lækkerier til feriehyggen? Der er fristelser for alle og noget for pengepunge af alle størrelser.

Der er gratis adgang.

Har du spørgsmål til aktiviteterne, så kontakt gerne museumsinspektør Tina Bjerregaard på mail: tb@museumoj.dk eller telefon: 4048 6530.