Hvem gider høre om jernalderen?!

Kom til en duel på ord: ”Jernalder – og hva’ så?”, tirsdag den 1. marts 2016, kl. 16 – 17 på Museum Østjylland, Kulturhuset i Randers.

24. februar 2016

Vikingekrigere, stolte skjoldmøer og flotte runesten ser man masser af på vikingemarkeder, vikingeudstillinger og i alt muligt historisk merchandise..
Men hvad med jernalderen? Er den overhovedet værd at beskæftige sig med? På Museum Østjylland er jernalderen i fokus, når generalisten, der elsker vikinger, nu udfritter specialisten, der er arkæolog, til en ordduel om jernalderen på Randersegnen.

Det er museumsinspektør Karen Buch Dubery, der er den spørgelystne generalist, der går i clinch med overinspektør, specialist og arkæolog Ernst Stidsing. Ernst Stidsing har i mange år været med til at grave jernaldergenstande ud på Randersegnen, og under dialogen vil gæster komme med gennem jernalderudstillingen. Og hvem ved? Måske kan Karen Buch Dubery lokke en masse interessant viden om jernalderen ud af den erfarne arkæolog.

Sig mig engang…!

Karen Duberys spørgsmål om jernalderen står i kø til det lidt anderledes arrangement på museet. Spørgsmål som:
Er der noget interessant at sige om den gamle oldtid på Randersegnen?
Hvorfor hedder det egentligt jernalder?
Kan man reelt fortælle noget, der holder vand ud fra de brune stumper, der er fundet i jorden?
Er der overhovedet fundet noget, vi kan se, hvad er?
Og er det kun arkæologer, der kan se noget interessant ved de sølle, hullede krukker af ler?

Karen Buch Dubery udfordrer, men mon ikke Ernst Stidsing har svar på rede hånd? Kig selv forbi museet og oplev de to museumsfolk udfordre hinanden. ”Vi havde lyst til at invitere museets gæster ind til et lidt anderledes arrangement, som tager udgangspunkt i fordomme om oldtid, oldtidsfund og det ”støvede” arbejde, det er at arbejde med fortiden. Og så er Karen jo altid selv så fuld af gode spørgsmål, som jeg gerne vil give igen på”, siger Ernst Stidsing.  

Der er gratis adgang.

For mere information kontakt museumsinspektør Karen Buch Dubery på 5150 9611.