Husflidsfolk indtager Håndværksmuseet lørdag den 17. september

Husflidsmarked på Håndværksmuseet, lørdag den 17. september 2016, kl. 12 – 16 på Håndværksmuseet, Lille Rosengård 16 i Randers.

Husflidsmarked på Håndværksmuseet, lørdag den 17. september 2016, kl. 12 – 16

09. september 2016

Et slaraffenland for folk med svaghed for godt håndværk og gamle husflidstraditioner! Sådan er det årlige husflidsmarked på Håndværksmuseet, og nu er det igen tid til at byde indenfor til marked i det stemningsfulde gamle pakhus. Denne dag er museet fyldt med husflidsfolk, der udstiller, arbejder i deres stande og sælger hjemmegjorte sager, lavet af gode materialer.

Det er Håndværksmuseet, der igen i år har inviteret Randers og Omegns Husflidsforening til at udstille. Husflidsfolkene flytter for en dag ind på museet med deres arbejdende stande såvel som udstillinger af deres fine produkter.
Dagens gæster kan glæde sig til at se produkter, der lavet af træ, læder, hår, metaller, papir, garn og diverse genbrugsmaterialer. Markedet er et årligt tilløbsstykke på museet, hvor både børn og voksne fascineres af det gode, gamle håndværk og den åbenlyse glæde, husflidsfolkene har ved at arbejde med deres hænder.

Medlemmer er undervisere

I Randers og Omegns Husflidsforening hjælper medlemmerne hinanden og underviser hinanden, uanset hvilket fag eller hvilke materialer det drejer sig om. Og de tager gerne nye fag ind. Alt, hvad husflidsforeningens medlemmer laver, er håndlavet og af høj kvalitet. Det samme gør sig gældende for Håndværksmuseets gamle håndværksfag, som også vidner om godt, gedigent håndværk.

Både moderne og gammeldags

Mange gæster benytter besøget på husflidsmarkedet til at finde en unik fødselsdags- eller julegave, som der ikke findes præcist magen til.
Husflidsfolkene viser både moderne ting for eksempel tasker skabt af ydmyge materialer som brugte teposer, men også med traditionelle ting som alskens børster lavet af træ og dyrehår.

Der er gratis adgang til husflidsmarkedet.

For mere information kontakt museumsinspektør Inger Marie Hyldgård på 4012 0754 eller på imh@museumoj.dk