Lær at hugge flint onsdag den 27. juli

Flinthugning på museet, onsdag den 27. juli 2016, kl. 11 – 14 på Museum Østjylland, Søndergade 1 i Grenaa.

19. juli 2016

Hug en sten og skab en kniv

Den seje flinthugger indtager i sommerferien museumsgården på Museum Østjylland i Grenaa og viser, hvordan mennesker i stenalderen lavede redskaber og våben af flint. Med lidt tålmodighed og koncentration kan du selv lære kunsten af hugge flint. Kig forbi museumsgården på Museum Østjylland i Grenaa til en lille tur i tidsmaskinen til flinthugningens tid, stenalderen.

Der er flinthugger Ole Poulsen, der svinger køllen og fremtryller de skarpe flintredskaber og -våben.

”Det kræver en helt særlig teknik at få flinten til at blive til pilespidser, økser eller kornsegl. Jeg viser, hvordan børn og voksne kan arbejde med flinten, og hvordan de ret hurtigt selv kan lære at lave et stykke flint, der kan bruges til at skære med! ” fortæller Ole Poulsen.
Og selvfølgelig er Ole og museets øvrige personale klar med plaster, hvis nogle skulle hugge lidt ved siden af…

Flinthugningen er egnet for børn fra skolealderen og deres medbragte voksne.

Flint må der til

I oldtiden var det altafgørende, at menneskene kunne få fat på god flint. Det var der heldigvis masser af på Djursland, hvor flinten bl.a. dengang og nu fandtes og findes i klinterne langs kysterne.
Flint blev brugt til helt almindelige dagligdagsredskaber som f.eks. økser, skindskrabere og kornsegl, som blev brugt til at høste med. Flinten blev selvfølgelig også brugt til våben som spyd – og pilespidser, som skulle bruges på jagten efter dyr, som oldtidsmenneskene kunne spise.

Der er gratis adgang.

For mere information, kontakt museumsinspektør Tina Bjerregaard på tb@museumoj.dk