Herlige havnehistorier, eftermiddagskaffe og bølgeskvulp

Med fingrene krydset for godt forårsvejr rykker Museum Østjyllands populære eftermiddagsfortællinger for en eftermiddag ned på havnen i Grenaa. Her byder museet på en havnevandring med gode og gemytlige historier garneret med kaffe og småkager, når Pernille Juul-Pedersen fortæller om Grenaa Havn syd for åen.

24. april 2016

Eftermiddagskaffe med havnehistorier, torsdag den 28. april 2016 kl. 14 – 16.
Mødested: Parkeringspladsen mellem Badehotellet, Hotel Grenaa Strand og det gamle havnekontor.

Pernille Juul-Pedersen er en erfaren by – og havnevandrer, og mange har haft fornøjelsen af at være med, når hun på gåturene uddeler af sin store viden om Grenaa og omegn. Som noget nyt vil Pernille Juul-Pedersen denne dag fortælle om havnen syd for åen og om den udvikling, området her har gennemgået.

Havn, kyst og feriekoloni

Havnevandringen tager udgangspunkt i Grenaas populære turistområde omkring Kystvej, hvor sommerhuse, hoteller og feriekolonier skød op som en naturlig del af den voksende turisme.
Fra 1934 kunne man tage færgen fra Hundested til Grenaa, og det gav sjællænderne nem adgang til sommerlandet på Djursland. De første børn kom på feriekoloni i slutningen af 1930’erne, og siden fik mange ferie-løse københavnerbørn mulighed for sol og sommer på koloniophold ved Grenaa.
Pernille Juul-Pedersen vil også fortælle dagens gæster om Søren Kannes Vej, Kystvej, teltpladsen og om de mange kiosker ved Grenaa Strand og meget mere.

Kaffe i det fri

Som enhver anden god udflugt afsluttes havnevandringen med kaffe, småkager og en hyggelig snak. Det vil være en god idé at tage et lille tæppe med. Museum Østjylland sørger for kaffen og kagen.

Der er gratis adgang.

For mere information kontakt museumsinspektør Tina Bjerregaard på tb@museumoj.dk eller 4048 6530.