Kom med på byvandring i Ebeltoft torsdag d. 13. oktober

Kom på byvandring i Ebeltoft på torsdag den 13. oktober 2016, kl. 14 – 15. Mødested: Ved Ebeltoft Kirke.

06. oktober 2016

Fra fodpost til e-post – byvandring i Ebeltoft

Har du lyst til at høre, om dengang postvæsenet og andre kommunikationsmidler som trommeslageren, telegrafen og fastnettelefonen var moderne i Ebeltoft?
Så tag med på en postrute rundt i byen ført an af overinspektør Jakob Vedsted fra Museum Østjylland og besøg de steder, som knytter sig til fortidens kommunikation.
Byvandring: Fra fodpost til E-post, torsdag den 13. oktober 2016, kl. 14 – 15.
Mødested: Ved Ebeltoft Kirke.

Nu hvor postvæsnet og de gode gamle, røde postbude er ved at blive udkonkurreret af nye, moderne medier, sætter Museum Østjylland spotlyset på, hvordan kulturhistorien omkring de forskellige kommunikationsmidler har udviklet sig. For det er ikke kun i dag, at postvæsenet er under forandring, omdiskuteret og under skarp kritik.

”Tidligere gik postbesørgelsen heller ikke altid stille af. Under en retssag i Ebeltoft i 1746 gik bølgerne endda så højt, at postvæsnet blev kaldt ”en Klinte saaet af Fanden selv”, fortæller Jakob Vedsted, der ikke kan garantere godt vejr på byvandringen, men som til gengæld altid er garant for en masse viden, humør og fortælleglæde.

Alletiders postvæsen

I regn og slud skal posten ud, og Ebeltofts postvæsenet går helt tilbage til 1694, hvor der blev oprettet en såkaldt birute fra Århus med et gående postbud.
I 1844 fik byen sit første posthus og også sin første fuldtidspostmester.

Husk fornuftigt fodtøj på turen – brostenene er toppede!
Det er gratis adgang.

For mere information kontakt overinspektør Jakob Vedsted på 2113 0936 eller på jv@museumoj.dk