Flammende gode æbleretter i Farvergården i Efterårsferien

Æblemad over bål, mandag den 17. oktober 2016, kl. 11 – 15 i Farvergården, Adelgade 15 i Ebeltoft. Efterårsferiekonkurrence med æbler, lørdag den 15. oktober – søndag den 23. oktober 2016 i Det gamle Rådhus, Farvergården og Siamesisk Samling.

16. oktober 2016

Flammende gode æbleretter i Farvergården

Æbler, æbler og flere æbler! I Farvergården er der i efterårsferien dejlig æblemad over bål på programmet. Ebelfestivallen indtager Ebeltoft, og derfor byder Farvergården, Siamesisk Samling og Det gamle Rådhus på hyggelige kulturhistoriske oplevelser – alle med frisk smag af efterårets æbler.

Æbler er sprøde, søde og sunde, og i efteråret bugner træerne af de dejlige frugter. I Farvergårdens have er æblerne nu lige til at spise, og mandag i efterårsferien fyrer museets medarbejdere op under den store æblegryde og laver herlige retter med æbler.

”Vi prøver de helt traditionelle retter som æblegrød og æbleflæsk, der jo altid smager dejligt. Men er du frisk på æbler, der giver varmen, tilbereder vi også en god omgang æblechutney med chili”, fortæller museumsinspektør Tina Bjerregaard, der også lover at lave æblepandekager.
Der er også mulighed for at forkæle den søde tand og selv lave æbledessert med kanel, sukker og smør.

Find det rigtige æble – og det rigtige svar!

Traditionen tro byder Museum Østjylland på en konkurrence for hele familien i efterårsferien. Rundt omkring i udstillingerne kan I finde billeder af æbler – og bag på billedet er der en opgave, I skal løse. Find det rigtige æble på svararket og det rigtige svar.
Konkurrencen bringer jer rundt i både Farvergården, Siamesisk Samling og Det gamle Rådhus. Vinderen trækkes i uge 43 og får en lille gave fra museet.

For mere information kontakt æblemutter Tina Bjerregaard på tb@museumoj.dk eller på 4048 6530.

Det er gratis adgang.