Farvergården er klar til tage imod sommerens gæster

Farvergården i Ebeltoft er åbnet for sommersæsonen og de gamle bygninger er klar til sommerens mange tusinde gæster.

30. maj 2016

Så kan museet endelig byde gæster velkommen til en sommer med skøn stemning, arbejdende værksteder, salg af garner og hygge med madkurv i Farvergårdens smukke have, når det gamle købstadsfarveri åbner onsdag den 1. juni, kl. 10 – 16.

Forberedelser, reparationer og justeringer

Det er en tungt sovende gammel dame, der nu vækkes af sin vinterdvale. Hele vinteren har møbler og ting i det gamle farveri nemlig været dækket til og skærme, lys og lyd slukket. Derfor er det et stort arbejde, når Farvergården skal vækkes til live igen. Museets konservatorer kommer forbi og tjekker, om alle de gamle ting kan klare endnu en sommer. Butikken skal have nye, fristende varer på hylderne. Og den nye formidling skal have et servicetjek: Har teknologien klaret den kolde, fugtige vinter i de utætte bygninger?

Sommer i Farvergården

Sommeren igennem har Farvergården besøg af arbejdende værksteder, hvor der vises gamle teknikker indenfor håndværk, håndarbejde og husflid. De arbejdende værksteder kan opleves i den stemningsfulde gård, som minder om svundne tider i det gamle Ebeltoft. Du kan være med til at farve garn, når der er gang i farvegryderne tirsdag den 28. juni og torsdag den 30. juni - begge dage fra kl. 10-14.
Det fulde program for de arbejdende værksteder vil blive vist på vores hjemmeside fra midt i juni.

Find vej til Farvergården

Sommerferiekonkurrence

Er I friske på en lille konkurrence, har vi naturligvis i år også en skattejagt, som bringer jer rundt på vores tre museer i Ebeltoft: Farvergården, Det gamle Rådhus og Siamesisk Samling. Her skal løses museumsopgaver, og finder i svarene og det magiske kodeord, kan I deltage i årets sommerkonkurrence.  I kan deltage i konkurrencen fra 25. juni – 7. august.

Der er gratis adgang til Farvergården hele sommeren.