Kom med på cykeltur onsdag den 20. juli

Kulturhistorisk cykeltur i Kolindsund, onsdag den 20. juli 2016, kl. 13 – cirka 15. Mødested: Museum Østjylland, Søndergade 1 i Grenaa.

08. juli 2016

Det er en to-i-en oplevelse, du nu kan blive en del af på Museum Østjylland i Grenaa. Museet inviterer nemlig på en forfriskende cykeltur i Kolindsund med indbyggede historier om sundet fra oldtid og frem til i dag. Så hop op på jernhesten, få blodet til at pumpe lidt hurtigere rundt i kroppen og høst samtidig en god gang vitaminer til hjernecellerne, når du hører om Djurslands lange, tørlagte sø.

Mødested: Museum Østjylland, Søndergade 1 i Grenaa.

Cykelturen går i naturskønne omgivelser på Kolindsund, der er en smuk oplevelse, uanset om det er tørvejr eller ej.

Hvil benene og lyt

Halvdårlig kondition er ingen hindring – eller undskyldning – da turen foregår i stille og roligt tempo og med flere stop undervejs. Når benene hviler sig, er der til gengæld interessante historier for ørerne om, hvordan landskabet opstod, og oldtidsmenneskene senere bosatte sig ved sundet. Hør om bopladserne, byerne, landsbyerne, menneskene og kirkerne.
Bliv også lidt klogere på, hvordan sundet ændrede sig fra fjord til sø. I 1800-tallet blev Kolindsund afvandet for at omdanne jorden til landbrugsjord.

Kolindsund fascinerer stadig

På den 10 kilometer lange ”kultur-tur” gøres der stop på udvalgte steder, hvor manden i førertrøjen, museumsassistent Ole Poulsen, vil fortælle og svare på spørgsmål.

”Jeg har en livslang fascination af Kolindsund, dens historie og udvikling. Selvom jeg har arrangeret denne cykeltur flere gange, dukker der hele tiden nye historier om sundets udvikling op. Tit er der også gæster med på turen, som kan supplere med nye vinker på historien, og udfordre mig med diverse spørgsmål”, smiler Ole Poulsen.

Turen ender tilbage på museet på Søndergade 1. Her bydes på en kop god kaffe oven på strabadserne.

Husk cykel, egnet tøj og en flaske med vand.

Der er gratis adgang.

For mere information kontakt museumsassistent Ole Poulsen på 8712 2610 eller på obp@museumoj.dk