Bevar dig vel, dit gamle skiw

Eftermiddagskaffe med historier på museet i Grenaa: Hør om skibsbevaring, torsdag den 26. maj 2016 kl. 14 – 16 på Museum Østjylland, Søndergade 1 i Grenaa.

26. maj 2016

Det er dømt skibs-nørderi for alle, der sejler på bølgen blå, når Museum Østjylland i Grenaa inviterer på eftermiddagskaffe med tilhørende skibsfortællinger. Denne gang med fokus på, hvordan fagfolk bevarer de smukke, gamle skibe. Der er også gode råd og anvisninger til,hvad der er godt at vide, før man giver sig i kast med at restaurere et skib.
Eftermiddagskaffe på museet: Hør om skibsbevaring, torsdag den 26. maj 2016 kl. 14 – 16 på Museum Østjylland, Søndergade 1 i Grenaa.

Museum Østjylland har besøg af sekretariatsleder Tom Rasmussen fra Skibsbevaringsfonden denne eftermiddag, hvor han kaster anker i den aktuelle ”Topmodel”-udstilling. Museets gæster kommer blandt andet til at høre om fondens vigtige arbejde. Og så vil Tom Rasmussen fortælle om, hvordan de gamle skibsmodeller kan være med til at fortælle nutidens skibsejere en anderledes historie om deres elskede gamle skibe.

Der er så mange spørgsmål

Da det er en skibsbevarings-ekspert, der nu gæster museet i havnebyen, kan museets gæster forvente at få svar på en lang række skibs-spørgsmål som:

• Hvilke sejl skal jeg rigge min gamle åledrivkvase med?
  • Hvilken farve havde en hajkutter fra Skagen oprindeligt?
  • Hvad for en træsort skal mit nye dæk bygges af for at være mest oprindelig?

Rækken af spørgsmål ender ikke her, da de gode folk fra Skibsbevaringsfonden ligger inde med en guldgrube af svar på selv de mest ”nørdede” spørgsmål om skibsbevaring. I den forbindelse kommer medarbejderne tit langt omkring efter svar, der ikke altid er lige lette at opspore, fortæller Tom Rasmussen.

Kaffe, kage og kuttere

Som altid får gæsterne til eftermiddagsfortællingen også tid til en hyggelig snak over kaffe og småkager og også til en tur rundt i den aktuelle særudstilling ”Topmodeller” med en række ypperlige skibsmodeller.
Har du spørgsmål om Skibsbevaringsfonden og særudstillingen ”Topmodeller”, kontakt museumsinspektør Søren Ø. Madsen på søm@museumoj.dk
Har du andre spørgsmål til arrangementet kontakt kaffebryggerske Tina Bjerregaard på tb@museumoj.dk eller 4048 6530.

Der er gratis adgang.