Kom på byvandring i Randers tirsdag den 11. oktober

Kom på byvandring i Randers tirsdag den 11. oktober 2016, kl. 16 – 17:30. Mødested: Foran Kulturhuset.

03. oktober 2016

Bag byens døre – på byvandring i Randers

Byen er fuld af gemte og glemte historier. Dem kan du nu høre om, når Museum Østjylland sætter fokus på livet bag byens døre. Oplev fortællingerne om lokale personligheder som den kun 17-årige giftmoderske, den filantropiske læge og den korrupte amtmand, når der er byvandring i Randers midtby.
Byvandring i Randers: Bag byens døre, tirsdag den 11. oktober 2016, kl. 16 – 17:30. Mødested: Foran Kulturhuset.

Arkivar Tina Knudsen Jensen og museumsinspektør Hanne Schaumburg Sørensen har i fællesskab ledt i museets og arkivets gemmer. Her har de fundet en række interessante historier fra Randers’ fortid frem. Historier, der med udgangspunkt i byens smukke døre fortæller om de mennesker, der gennem de sidste par hundrede år har været med til at præge bybilledet og byens udvikling.
Men det er langt fra kun byens prominente, velhavende borgere, som du kan lære bedre at kende på byvandringen på tirsdag.

”Det er langt fra kun blandt byens velhavende borgere, at de spændende livshistorier udspiller sig. Vi har også flere fortællinger på byvandringen om de mere ”usynlige” borgere, der levede helt almindelige liv eller arbejdede på bunden af samfundet. Det er ikke mindre interessant, og det giver et mere nuanceret billede af livet i købstaden Randers”, fortæller Hanne Schaumburg Sørensen.

På turen rundt i Randers gøres der blandt andet stop ved historiske døre i Rådhusstræde, Staldgårdsgade, St. Voldgade, Houmeden og Brødregade.
Husk fornuftigt fodtøj.

Det er gratis adgang.

For mere information kontakt Hanne Schaumburg Sørensen på tlf. 2113 1793 eller på hss@museumoj.dk