Rekord: 70 fantastiske frivillige på Håndværksmuseet

På Museum Østjylland - Håndværksmuseet vælter det ind med frivillige, der melder sig til at tage en tørn på museet – tre eftermiddage om ugen, hele året rundt. Aldrig før har man på museet haft så mange frivillige som nu: Håndværksmuseets stab af frivillige tæller ikke mindre end 70 frivillige!

27. april 2015

Uden frivillige, intet Håndværksmuseum

De 59 mænd og 11 kvinder er næsten alle tidligere håndværkere, og de bemander og levendegør de historiske værksteder på Håndværksmuseet. Det er en forudsætning for, at Håndværksmuseet fortsat kan formidle historisk viden, håndelag, og for at museets gæster fortsat kan møde autentiske håndværkere som murere, tømrer, handskemagere, guldsmede og mange flere.
”De er fantastisk gode til at formidle deres fag og til at møde publikum på en ligefrem og åben måde. Det oplever jeg blandt andet tydeligt, når Håndværksmuseet holder ferieaktiviteter for børn, hvor museet fyldes med børn og voksne, og de frivillige rigtigt er i ilden”, siger museumsinspektør og daglige leder af Håndværksmuseet, Inger Marie Hyldgård, der har fornøjelsen af at holde styr på de 70 ældre frivillige.

Frivillige kommer langvejs fra

De frivillige på Håndværksmuseet kommer primært fra lokalområdet, men ikke alle. Nogle bor længere væk som for eksempel i Aarhus, Mørke, Hornslet og Hobro. Sadelmager Erik Buch Nielsen har længst af alle, da han bor ved Skals nord for Viborg og hver uge tager turen til Randers.

”Jeg er bare så glad for at komme her! Jeg kommer for samværet med de andre håndværkere. Og så er det min hobby at udøve mit fag her. Så jeg fortsætter!,” siger Erik Buch Nielsen.
Spørger man de andre frivillige, hvorfor de kommer på Håndværksmuseet, er de enige. Det handler om mødet med publikum, historiske interesse, faglig identitet – og ikke mindste, det sociale samvær med de andre frivillige.

Frivillige modtager pris fra Randes Kommune

Det er ikke kun på Museum Østjylland - Håndværksmuseet, at hænderne er oppe over hovedet i begejstring over de rekordmange frivillige og deres store indsats på museet. Hos Foreningen for By- og Landskabskultur i Randers har man i år valgt at tildele de mange og aktive frivillige på Håndværksmuseet årets hæderspris for frivilligt arbejde.
Prisen blev uddelt på foreningens generalforsamling onsdag den 22. april 2015.

For yderligere information kontakt museumsinspektør Inger Marie Hyldgård på telefon 8712 2641 / 4012 0754.