Byens hyggeligste julemarked med halm og gløgg

Den stemningsfulde, julepyntede Farvergård i Ebeltoft danner den historiske ramme, når Museum Østjylland åbner dørene for årets julemarked, der byder på fristelser for enhver smag, alder og pengepung.

14. november 2015

Julemarked i Farvergården

Lær at lave juleting af halm og tag på nissejagt efter de tumpede molbonisser. Eller shop unikke håndlavede julegaver og forkæl dine smagsløg med lokalt producerede lækkerier. Alt sammen i Farvergårdens maleriske miljø og med duften af gløgg og brændte mandler i næseborene!
Julemarked med halmværksted i Farvergården, lørdag den 21. november 2015, kl. 11 – 15 på Museum Østjylland - Farvergården, Adelgade 15 i Ebeltoft.
Nissejagt: Hvor er nisserne blevet af? Det gamle Rådhus og Siamesisk Samling i Ebeltoft lørdag 21. november 2015 – søndag 3. januar 2016 kl. 12 – 15.

Ebeltofts hyggeligste julemarked byder på boder med fint kunsthåndværk, hjemmelavede juleting, smykker, strik, glasvarer og meget mere. Få også godt, gammeldags håndværk med hjem til husholdningen, som børstenbinderens børster i alle mulige former eller måske et lækkert, hjemmevævet viskestykke fra Auningvæverne. Grib også chancen for at få lidt lækkert med hjem, f.eks. lækker lokalproduceret honning – eller hvad med en pikant krydret snaps til julefrokosten?

Det dufter af jul

Imens du leder efter den helt rigtige julegave ved boderne, kan du nyde julens dufte brede sig i den gamle julepyntede Farvergård. Der sælges gløgg og æbleskiver til at stille lækkersulten, og traditionen tro er der besøg af boden med brændte mandler, som fås i flere smagsvarianter.

Flet selv juleting af halm

Julepynt med halm er en tradition, som kom fra Sverige til Danmark, hvor den blev meget udbredt i 1950’erne. Mange har i dag fine kranse, julebukke og hjerter som en fast del af deres julepyntning. I år kan du på Farvergårdens halmværksted lære at lave juleting af halm og efter en kort introduktion til teknikkerne, er det bare om at kaste sig ud i det historiske halm-fletteri. Halmværkstedet er mest for børn – men voksne er naturligvis også velkomne til at prøve.

Hvor er molbonisserne?

Når besøget på julemarkedet i Farvergården er forbi, er det tid for en lille nissejagt på Det gamle Rådhus og i Siamesisk Samling. De skøre – lidt tumpede – molbonisser, som plejer at holde jul på Juulsbakke, er i år forsvundet (næsten) sporløst! Hjælp med at opklare, hvor de er rejst hen!
Finder du svaret, kan du deltage i årets store julekonkurrence om en hemmelig julepræmie! Nissejagten starter lørdag 21. november, I kan deltage i museernes åbningstid til og med 3. januar 2016.
Der er gratis adgang.

For yderligere information kontakt museumsinspektør Tina Bjerregaard på telefon 4048 6530 eller på tb@museumoj.dk.