Børnenes bedste billeder udstillet ved rådhuset

Børn kan være knaldgode fotografer! Det kan man forvisse sig om, hvis man går en tur omkring pladsen foran rådhuset i Grenaa, hvor fire af de bedste fotos fra en fotoudstilling på Museum Østjylland i øjeblikket bliver udstillet.

07. december 2015

Børnenes Grenaa

I efterårsferien kunne publikum på Museum Østjylland i Grenaa opleve fotoudstillingen ”Børnenes Grenaa” med billeder taget af 5. og 6. årgang på Kattegatskolen. Motiverne var alt fra kæledyr og venner til skole og naturoplevelser.
Udstillingen er nu flyttet på Kattegatskolen, hvor elever og forældre nu har chancen for at opleve de mange fine fotos.
Fire særligt gode billeder er valgt ud og kan nu ses som en del af Museum Østjyllands udendørsudstilling på pladsen foran rådhuset i Grenaa.
”Børnenes Grenaa” er støttet af Norddjurs Kulturpulje.

De fire bedste af 73

Udstillingen ”Børnenes Grenaa” indeholder 73 virkelig gode billeder. Af dem har eleverne selv valgt fire billeder ud – et fra hver klasse - som, de mener, er ekstra gode! De fire billeder er meget forskellige og fortæller noget om, hvad børnene hver især lægger vægt på i deres hverdag.

- Eman, som kommer fra Syrien og går i 5. klasse, har valgt en sø med fugle som motiv. Hun er meget interesseret i fotografering og havde svært ved at vælge et af sine mange gode billeder ud til udstillingen.
- Signe, som går i 6. klasse, har taget et flot billede af sin søster en sommeraften ved stranden.
- Lucas fra 5. klasse har taget et billede af en regnbue - faktisk tog han rigtig mange billeder af regnbuen, før han havde det helt rigtige.
- Katja fra 6. klasse har taget et billede af en pige med sin pony og viser dermed en hyggelig fritidsinteresse.

Sidste chance for et gensyn

Museum Østjyllands særudstilling ”Gensyn med Grenaa” indeholder fotografier fra Øvlesen Fotos store skatkammer af negativer, og udstillingen kan stadig opleves på museet – men kun ganske kort tid endnu. Så har du ikke set de 250 fotos fra primært 50’erne, 60’erne og 70’erne, er det ved at være absolut sidste chance. Udstillingen tages nemlig ned til nytår, da museet gør klar til en helt ny, spændende særudstilling.

For mere information om udstillingerne kontakt museumsinspektør Tina Bjerregaard på mail tb@museumoj.dk eller telefon: 4048 6530.